”De snackar aldrig om sina egna prestationer”

FOTBOLL

BRADENTON/FLORIDA. Östersund skickar gliringar och AIK värvar flitigare än på länge.

Men den regerande mästaren Malmö FF rycker mest på axlarna åt sina allsvenska konkurrenter.

– Jag har själv en storebrorsa och jag ville alltid vara som honom, hänga på honom. Men han var alltid större och starkare, säger Rasmus Bengtsson.

Det blev en lugn måndagsträning för Malmö FF på IMG Academy i Florida. Två dagar tidigare besegrade den regerande allsvenska mästaren MLS-klubben New England med 1–0. Det var tredje raka segern för skåningarna under försäsongen.

En av de som spelade en halvlek var Rasmus Bengtsson. Mittbacken har haft det tufft med skador de senaste säsongerna, men hoppas att 2018 blir hans år.

– Det personliga målet är framför allt att hålla mig skadefri. Får jag bara göra det så har jag som mål att spela så mycket som möjligt, säger Bengtsson.

Tufft med skador

Bengtsson anlände till MFF från holländska Twente 2015, efter sex år som utlandsproffs.

– Jag hade några bra år utomlands och  första året som jag kom hem fick jag uppleva Champions League. Därefter har det varit mycket störningsmoment med kroppen, nån vecka var man ute och nån vecka spelade man, säger Rasmus Bengtsson.

– Håller jag mig bara skadefri så vet jag på vilken nivå jag kan prestera. Det är väl främst det jag vill åstadkomma.

Känns det orättvist ibland, att vissa har mer problem än andra?

– Så är det förstås, vissa är mer skadade än andra. Samtidigt får vissa mycket skador när de är yngre och får inte uppleva någonting alls. Så är livet rent generellt också. Det är bara att gnugga på.

”Ska knäppa dem på näsan igen”

Det är knappt lönt att fråga MFF kring klubbens sportsliga mål 2018. SM-guldet ska, återigen, hem till Malmö. Trots diverse spelartapp är stämningen inom laget god.

– Vi känner oss starka inom gruppen, vi känner verkligen att vi är det bästa laget, säger Rasmus Bengtsson.

– Sen är det bara kul att det snackas om de andra lagen, att de får in lite färgstarka namn. Förhoppningsvis kommer det göra oss ännu bättre, att vi känner att det finns lite intresse från andra håll också.

1 av 3 | Foto: MAJA SUSLIN

AIK har rustat rejält under vinterfönstret. Senast anslöt Nabil Bahoui till klubbens träningsläger i Dubai.

– Så som de har satsat i år så utgår de väl ifrån att de ska vinna, säger Bengtsson.

– Men som sagt, det ger bara oss en extra morot. Att vi ska lyckas knäppa dem på näsan igen. Just därför behöver vi den triggern från de andra, att de hänger på och satsar. Då kommer vi göra allsvenskan starkare.

”ÖFK snackar mycket om oss”

I helgen, under Östersunds läger i Spanien, passade den jämtländska klubben på att driva med MFF kring värvningen av Fouad Bachirou i en egenkomponerad sång. Ordföranden Daniel Kindberg nämnde även att skåningarna ”får se upp”.

Vad tänker ni om att andra klubbar snackar mycket om er?

– Jag har själv en storebrorsa och jag ville alltid vara som honom, hänga på honom. Men han var alltid större och starkare. Det är väl lite samma med Stockholmsklubbarna nu. Även med Östersund som snackar ganska mycket utåt om just MFF hela tiden. De snackar aldrig om sina egna prestationer utan det handlar alltid om oss.

Rasmus Bengtsson tillägger dock att MFF roas av de andra klubbarnas utspel.

– Det är alltid roligt när det snackas, när det är lite extra tugg, säger Bengtsson, som inte har några planer på att släppa SM-guldet till någon annan.

– Vi känner oss jäkligt starka och vet att vi är grymma och har bra självförtroende. Så vi ska stå där i år också.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM