Känslig brassefot räddade poäng åt serieledarna

FOTBOLL

Örgryte fick 1-1 mot Giffarna

De brasilianska framgångarna fortsätter i fotbollsallsvenskan.

Även om de tre brassarna i Örgryte inte bjöd upp till riktig sambafotboll så var det en brasiliansk delikatess som räddade en poäng till allsvenskans serieledare i matchen mot GIF Sundsvall som slutade 1-1 (0-0).

Alfonso Alves revs omkull cirka 25 meter från Sundsvallsmålet. Alla trodde att Daniel Lohm skulle slå till med sin vänsterfot, då slog Alfonso Alves själv till med sin känsliga högerfot. Bollen skruvade sig runt Sundsvallsmuren och smekte insidan av Fredrik Sundfors vänstra stolpe.

- Det känns lite bittert att förlora segern på en fast situation. Jag tycker att vi var förtjänta av tre poäng i kväll med tanke på grabbarnas uppoffrande slit på plan, summerade GIF Sundsvalls tränare Per Joar Hansen.

Matchen tände till

Första halvlek var en trist tillställning, men efter pausvilan tände matchen till. Plötsligt fick båda lagen ordning på passningarna och det fanns plötsligt en hel del offervilja i de offensiva löpningarna. Målchanser saknades inte - såväl Sundsvall som Örgryte hade en handfull riktigt fina chanser att pricka in ledningsmålet.

Sundsvalls spelstil är krävande. Mittfältarna jobbar hårt för att trasa sönder motståndarnas spelupplägg. Hans Bergh är en av de skickligaste bollvinnarna, men i viljan att vinna bollen sker också övertramp och efter två varningar fick Bergh kliva av planen efter 18 minuters spel i andra halvlek.

Första fullträffen

Då såg det rejält mörkt ut för GIF Sundsvall. Än värre blev det då försvarsresen Marko Tuomela några minuter senare skadades och ersattes av Joel Cedergren.

Men Sundsvall vägrade att ge upp utan vågade även satsa offensivt - och det gav utdelning.

Inhopparen Joel Cedergren stack fram skallen och stötte in en hörna bakom Dick Last i ÖIS-målet - Cedergren första allsvenska mål i GIF Sundsvall.

Örgryte bjöd på den trevligaste fotbollen, men hade uppenbara problem att ta tillvara de målchanser som skapades.

- I dag så gick bollarna i stolpen eller strax utanför. I de tidigare matcherna har vi haft det lilla flytet som krävs och bollarna har ramlat in innanför målramen. Men jag känner mig nöjd med poängen. Sundsvall är starka och jobbade hårt och skickligt i det tunga defensiva arbetet, konstaterade Örgryte-tränaren Erik Hamrén.

Alfonso Alves var klart hetast av göteborgarnas brasilianska nyförvärv. Hans smarta passningar ställde till med en hel del besvär för GIF-försvaret. Paulinho Guara var däremot ganska tam och slarvade bort några klara målchanser.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM