6 nya poäng till 08-orna

FOTBOLL

Assyriskas tränare: Inget lag är bättre än vi

Gårdagens 2-1-vinst över Gefle var Café Operas tionde raka match utan förlust.

Samtidigt krossade Assyriska Mjällby med 4-0 borta.

08-orna ligger nu tvåa och trea i superettan.

Foto: ANDRE DE LOISTED
Kaj Eskelinen har många års erfarenhet av högsta serien. I går såg han till att Café Opera hänger med i toppstriden genom att avgöra matchen mot Gefle med sitt 2-1-mål.

457 betalande fick se en öppen första halvlek på Stockholm Stadion där Gefle tog ledningen genom Daniel Edfalk i den 30:e minuten. I den andra vann Café Opera skottstatistiken med 15-1.

Daniel Arnfjord nickade in reduceringsmålet och med tio minuter kvar av matchen fick Kaj Eskelinen en boll efter marken och drog till med högerfotens utsida från 20 meter uppe i målvakten Mattias Hugossons högra hörn. 2-1 till Café Opera.

Vad är det som ligger bakom 08-ornas framgångar?

- Efter en tung start på säsongen vände det vid bortavinsten mot Öster i början av juni, säger Caféts tränare Kjell Jonevret. Vi kämpar till slutet och har gjort hälften av våra mål den sista kvarten på matcherna. Detta tack vare en hög intensitet på träningen.

- När jag tog över som tränare var mitt uppdrag att bryta den negativa trenden, som inneburit att klubben nästan åkt ur två år i rad, säger Assyriskas Bo Petersson. Det ser ut som om vi kan lyckas med det. Inget lag är bättre än vi och nu njuter vi av läget.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan