Granqvist nära landslagsbesked: ”Kommer ta någon vecka”

avJacob Larsson

Från den stora VM-scenen till Helsingborg.

Under fredagseftermiddagen gjorde Andreas Granqvist sin första träning på hemmaplan – och den svenska hjälten närmar sig ett landslagsbesked.

– Jag vill inte förhasta fram någonting, utan när jag väl tar beslutet vill jag känna att det är 100 procent. Det kommer ta några dagar till någon vecka, säger han till Fotbollskanalen.

Andreas Granqvist gjorde ett suveränt VM och som lagkapten tog han Sverige hela vägen till kvartsfinal där man föll mot England.

”Granen” blev dessutom bästa svenska målskytt med två straffmål i turneringen och det gick så långt att fans tatuerade in granar och porträtt av honom på sina kroppar.

”Är i min peak i min karriär”

Nu är 33-åringen tillbaka i hemstaden Helsingborg och gjorde under fredagseftermiddagen sitt första träningspass med sin nygamla klubb.

Trots att spel i superettan väntar menar Granqvist att han aldrig varit i bättre form.

– Jag är utan tvekan i min "peak" i min karriär. Det finns inget att säga om det. Det gäller allt, både på och utanför planen, säger han till Fotbollskanalen.

”Vill känna att det är 100 procent när jag tar beslutet”

Huruvida Granqvist kommer fortsätta eller inte i landslaget efter succésommaren är oklart, men ett beslut är snart att vänta, enligt huvudpersonen själv.

– Det är för kort på. Jag vill komma igång här, köra någon match, se hur känslan är. Jag vill inte förhasta fram någonting, utan när jag väl tar beslutet vill jag känna att det är 100 procent. Det kommer ta några dagar till, någon vecka, säger han.

När han med några dagar till godo ger sin syn på Sveriges insats i VM är han fortfarande mycket stolt över vad laget åstadkommit.

– En jättestor bedrift av oss. Det är klart vi är besvikna över att vi åkte ur mot England, men det känns som vi var lite slitna, både fysiskt och mentalt.

Väntas debutera mot danskt division 1-lag

33-åringen väntas göra comeback mot det danska division 1-laget Fremad Amager på fredag. Matchen spelas i Höganäs och extraläktare kommer att tillsättas på grund av det höga trycket. Arrangören hoppas på närmare 2000 personer på plats, skriver lokaltidningen.se.

Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET