Uppgifter: Andreas Granqvist slutar i landslaget

SAMARA. Fyra spelare – Marcus Berg, Sebastian Larsson, Ola Toivonen och Andreas Granqvist – kan sluta i landslaget.

Enligt Sportbladets uppgifter ska lagkaptenen redan ha meddelat sitt beslut.

– Det är mycket möjligt att det här var sista landskampen, säger Granqvist.

Det var många och starka känslor i landslaget efter 0-2-förlusten i VM-kvartsfinalen mot England. 

– Man reflekterar, det blir mycket känslor. 2007 samlades Granen och jag i landslaget tillsammans. Det är en extremt nära vän till mig. Det blir att man sitter och surrar lite, säger Sebastian Larsson.

Var det tårar ihop?

– Visst finns det det. Det finns en enormt besvikelse. Men det enda jag kan säga att det inte fanns mer och ge. Vi kommer inte riktigt upp i den nivån vi måste vara i dag. 

Var det sista gången ni satt där ihop? 

– Det vet jag inte. Jag har inte ägnat en enda sekund åt det. Det har varit sådant otroligt fokus, något jag aldrig upplevt tidigare. Vad som händer i framtiden får vi se, säger Sebastian Larsson.

Fyra spelare kan lämna landslaget
Fyra spelare kan lämna landslaget

Liknande, svävande svar kommer från anfallsduon Marcus Berg och Ola Toivonen.

– Jag hart inte tagit något beslut. Det är klart att jag haft tankar på det. Jag kommer att ta beslutet. sen. Jag ska sitter ner med familjen och känna efter, säger Marcus Berg.

– Ska man fortsätta är det två år till, till nästa mästerskap (EM 2020). Jag har tre små barn där hemma och en fru som ska vara med och ta ett beslut också.

Ola Toivonen:

– Vi får se vad som händer. Det jobbet jag har gjort under veckorna är jag inte beredd att lägga ner. Jag måste spela, annars kan jag inte vara på den här nivån. Jag har inte motivation till det, säger anfallaren som fått mycket lite speltid i klubblaget Toulouse.

Du har inte stängt dörren helt och hållet? 

– Absolut inte. Men det ska vara på mina villkor. Det går absolut inte att hålla på att göra de metrarna efter träning och de timmarna i gymmet. 

Slutligen väntar både landslaget och svenska folket på besked från Andreas Granqvist.

Enligt Sportbladets uppgifter ska lagkaptenen redan ha bestämt sig för att sluta i Blågult.

– Jag har inte tagit något hundraprocentigt beslut än. Jag vill först smälta de här dagarna och sedan vill jag prata med Janne i lugn och ro. Jag vill se hur han ser på olika situationer och hur jag själv känner.

– Det är mycket möjligt att det här var sista landskampen.

Vilka faktorer påverkar mest?

– Det krävs väldigt mycket att spela i ett landslag. Du måste känna att du kan prestera på en hög nivå, man är iväg från familjen. Ska jag vara med här så ska det vara en hundraprocentig satsning, att jag håller på den här nivån – och att Janne verkligen vill ha kvar mig, att han vill satsa på mig, säger Andreas Granqvist.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.