Antonsson valde bort Djurgården för MFF

avFredrik Jönsson

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Marcus Antonsson är klar för Malmö FF.

Enligt uppgifter till Sportbladet var han dock nära en övergång till Djurgårdens IF.

– Jag har ingen anledning att kommentera det, säger sportchefen Bosse Andersson.

Malmö FF spelade 1–1 med Östersunds FK i går kväll. Efter den matchen presenterades Marcus Antonsson för Skåneklubben. Alexander Jeremejeff lämnar MFF för BK Häcken.

Enligt uppgifter till Sportbladet hade Malmö FF konkurrens av Djurgårdens IF gällande Antonsson. Stockholmsklubben ska ha varit i långt gångna förhandlingar med Leeds och Antonsson, men 27-åringen ska ha fått ett liknande kontrakt av MFF och då valt att gå till den regerande mästarklubben.

Sportchefen Bosse Andersson vill inte uttala sig.

– Jag har ingen anledning att kommentera det. Det är en tuff värld vi jobbar i, annars har jag inga övriga kommenterar, säger han.

Var ni intresserade av Antonsson?

– Jag vill inte kommentera det. Men självklart håller vi på att undersöker möjligheterna att få in en anfallare, det har vi varit öppna med.

Inga bud på Mrabti

Det har varit mycket skriverier kring Kerim Mrabti. Men i nuläget finns inget konkreta bud.

– Nej, det gör det inte, säger Andersson.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel har tidigare sagt att klubben arbetar stenhårt för att få in en ersättare till Tinotenda Kadewere, som är borta tio veckor.

– Han (Bosse) jobbar febrilt för att hitta en forward. Alla vet att det behövs. Vi behöver en spelare som kan leverera direkt, som har en kort startsträcka, sa tränaren Özcan Melkemichel då.

Julian Kristoffersen har lämnat klubben i sommar och lånet Yura Movsisyan har också brutit med Dif.

ARTIKELN HANDLAR OM