”Jag har fått för lite speltid”

Durmaz och Olsson lämnar VM i frustration

Av: Johan Flinck, Petra Thorén

Publicerad:

SAMARA. Två svenska spelare lämnar VM i frustration.

– Jag hade velat spela mer, säger Olsson.

– Jag tycker att jag fått för lite speltid, säger Durmaz.

VM har varit en framgångssaga för det svenska landslaget.

Men två spelare hade hoppats få spela en större roll i den sagan: Martin Olsson och Jimmy Durmaz.

Olsson gick från given i Erik Hamréns elva och Sveriges bäste utespelare i EM 2016 till en ständig bänkplats i Janne Anderssons landslag. Detta efter att varit skadad under Anderssons första samling då han fick se Ludwig Augustinsson ta över som vänsterback.

Foto: Alastair Grant / TT / NTB Scanpix

Inför VM sågs han som en av de största utmanarna om en plats i Anderssons tämligen givna elva. Han tog också chansen när han fick spela från start i den näst sista landskampen före VM (mot Danmark).

Men i VM stannade det vid två inhopp som vänstermittfältare mot Schweiz och England.

”Janne hade bestämt laget”

– Klart jag har varit frustrerad. Jag tycker att jag spelade bra före VM. Jag trodde att jag skulle få starta någon match. Men det har gått bra för laget. Jag fick komma in som vänstermitt och det var längesen jag spelade där. Men det är en dröm bara att spela VM. Jag fick hoppa in i två matcher och får väl vara glad över det.

Hur har Janne motiverat det?

– Han sa bara att han tycker att jag gjort allt jag kan; att jag inte har något att bevisa. Jag gjorde det bra mot Danmark. Jag trodde att jag hade stärkt mina aktier då men jag tror att Janne hade bestämt laget innan. Det var väl enda motiveringen. Han ville köra med samma lag.

Och du köpte det eller?

– Ja, jag måste acceptera det såklart, måste respektera hans val och fokusera på laget. Jag ville starta men det gick bra för laget.

Han kritiserar inte Andersson.

– Jag hade velat spela mer. Men jag gillar Janne, jag tycker att han är en bra tränare. Jag har bara gott att säga om honom.

Men några tankar på att tacka för sig i landslaget har 30-åringen inte.

– Jag är fortfarande ung och har mycket energi.

”Fått för lite speltid”

Durmaz fick bara ett inhopp, det omtalade mot Tyskland.

– Jag har upplevt fantastiska saker med laget men jag tycker att jag har fått för lite speltid. Jag tycker att jag gjorde det bra fram till VM och sen fick jag bara ett inhopp. Det är klart att jag är besviken. Jag tycker jag kan mer och vill in och visa det.

Men precis som Olsson hyllar han laget.

– Alla grabbar har gjort det fantastisk, alla grabbar är delaktiga i det här och man ska inte ta ifrån någon något, säger 29-åringen.


Publicerad:

LÄS VIDARE