Missade chansen till serieledning

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

avSimon Norberg

FOTBOLL

FC Rosengård hade chansen att ta över serieledningen från Piteå.

Då kom säsongens första hemmaförlust efter ett kontroversiellt avgörande från Linköpings Natasha Dowie.

– I mitt tycke är bollen ute innan, säger Zećira Mušović.

FC Rosengård hade tre raka segrar inför måndagens hemmamöte med krisande Linköping. Och efter Piteås 0–2-förlust mot Kristianstad i går hade skåningarna chansen att ta över serieledningen.

Men de planerna gick i stöpet.

Dowie avgjorde

I slutminuterna av den första halvleken gav Filippa Angeldal gästerna ledningen efter en tilltrasslad situation. Anja Mittag kvitterade efter dryga timmen, men med bara minuter kvar av matchen satte Natasha Dowie avgörandet bakom Zećira Mušović i hemmamålet.

– Så klart jättetråkigt och ett trist resultat att få när vi kunde gå upp i serieledning. Jag tycker vi får igång vårt spel lite i andra och när vi kvitterar till 1-1 kändes det som om vi hade någonting på gång, sen får de ett slumpmål. Så är fotbollen, säger Mušović till Sportbladet.

Målet föranleddes av att Dowie balanserade bollen på kortlinjen.

– I mitt tycke är bollen ute innan, men det är ett beslut som domaren tar och ingenting vi kan påverka när domslutet är taget.

Seger tillbaka

Därmed är Rosengård kvar som tvåa i tabellen.

Men positivt för laget var att Caroline Seger var tillbaka efter skadebekymmer och fick 45 minuter efter att ha missat de två senaste matcherna, samt Sveriges två VM-kvalmatcher.

– Hon betyder jättemycket. Hon är väldigt viktig för laget, både som spelare men även som person. Samtidigt ser vi att Ebba (Wieder) går in och gör en kanonbra andra halvlek. Det finns andra spelare som också kan göra ett bra jobb. Bra trupp och många alternativ.

Rosengård möter Hammarby i nästa omgång.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM