Alonso bakom Chelseas tredje raka seger

avErik Karlsson

Förra veckan blev Marcos Alonso hjälte mot Arsenal.

I dag låg Chelsea-ytterbacken bakom Chelseas båda mål i 2–1-segern mot Newcastle.

– Alonso är bättre offensivt än defensivt, säger Viasats expert Pontus Kåmark.

Inför det att Newcastle skulle ta emot Chelsea kom uppgifter om att hemmatränaren Rafael Benitez petat lagkaptenen John Lascelles på grund av att de bråkat om den taktiska uppställningen av ”Rafas” trebackslinje på en träning.

Benitez förnekade visserligen uppgifterna inför match och menade att kaptenen var skadad. Men oaktat om det stämmer eller inte så var det inget fel på Benitez trebackslinje mot Chelsea. Gästerna hade trots ett rejält spelövertag svårt att skapa något av värde i första halvleken.

Det krävdes till slut att man fick chansen från elva meter för att nollan skulle spräckas. Det var Marcos Alonso som gick i backen i duell med Ciaran Clark när domare Paul Tierney pekade på straffpunkten. Reprisbilderna visade hur Clark nog var först på bollen men sedan rev ner Alonso i andra situationen. Eden Hazard var stensäker när han tryckte dit 1–0.

Foto: TT

Yedlin syndabock

Men om det beslutet från domaren var tveksamt så kvitterade Newcastle både i mål och tveksamma domslut kort senare när Joselu nickade in 1–1. Målet föregicks av en ful armbåge i ansiktet på Olivier Giroud från Deandre Yedlin som sedan slog inlägget till målet.

Yedlin skulle dock bli matchens stora förlorare.

I 87:e minuten snappade Marcos Alonso upp en boll i bortre delen av straffområdet och avslutade. Bollen var på väg utanför bortre stolpen när Yedlin stack fram tån och styrde in 1–2-bollen i eget mål.

Målet innebär att Chelsea ansluter till Liverpool och Watford som Premier Leagues tre niopoängare efter de tre inledande omgångarna.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM