Olsen hyllas efter nollan: ”Gav laget stort förtroende”

Roma vann sin premiär efter mål av Edin Džeko.

Därtill fick Robin Olsen förtroendet direkt och höll nollan i sin debut.

– Han var där för oss varje gång och visar att han har kommit in i det väldigt bra, sa Alessandro Florenzi om Olsen efter matchen.

Precis som väntat fick Robin Olsen chansen från start direkt. I Romas ligapremiär borta mot Torino ställde Roma-tränaren Eusebio Di Francesco upp med den svenske målvakten i mål.

Det resulterade efter 90 minuter i en seger för Roma, 0–1 i Turin efter ett sent avgörande mål av Edin Džeko. Således höll Olsen nollan i sin debut när Roma vann.

Men med lite otur hade Olsens debut mycket väl ha kunnat sluta annorlunda.

Centimetrar från dundertabbe

Efter en första halvlek där Olsen inte ställdes på några prov överhuvudtaget följde nämligen en svajig inledning på den andra halvleken.

Bara ett par minuter efter halvtid var Olsen centimetrar från en dundertabbe, då han fick ett skott rakt mot sig och försökte greppa bollen. Det misslyckades han dock med och bollen såg ut att gå igenom Olsens händer in i mål. Men bollen gick över målet och ut till hörna.

Kort efter det såg han dessutom ut att släppa in sitt första mål. Med fritt skottläge från närhåll dundrade Iago Falque ett skott rakt mot Olsen som rann igenom Olsens ben.

1–0 Torino, såg det alltså ut som. Men efter någon minut ingrep VAR och dömde bort målet för offside på framspelaren Ola Aina.

Tog revansch

Efter de tunga minuterna ryckte Olsen ändå upp sig.

Under de resterande 40 minuterna stod 28-åringen för ett gäng viktiga räddningar då han bland annat parerade tre stycken tunga distansskott.

Med det tog han alltså revansch efter ett par skakiga minuter och fick med sig sin nolla i debuten.

– Olsen gav laget stort förtroende i dag, bortom det där momentet av osäkerhet, sa Di Francesco till Romas hemsida efter matchen.

– Jag pratar inte bara om räddningarna som han gjorde. Utan också om hur han hanterade bollen med fötterna, trots hans längd. Det är jag väldigt nöjd med.

Ytterbacken Alessandro Florenzi höll med.

– Vi har jobbat mycket för att inte släppa in mål i Turin och Robin jobbade bra med laget. Vi gjorde allt vi kunde för att hjälpa Robin i hans debut och få honom att vara en del av gruppen. Idag var han där för oss varje gång och visar att han har kommit in i det väldigt bra. Vi är jätteglada att ha honom här, sa Florenzi till TT.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN