Fifa

De kan prisas som årets spelare av Fifa

Av: 

Robert Rosén

FOTBOLL

Fifa har släppt nomineringarna till The Best.

Det står nu klart vilka som kan vinna priset som årets bästa spelare.

Fifa har offentliggjort nomineringarna till The Best, priset som går till årets bästa spelare och tränare på herr- respektive damsidan säsongen 17/18.

På herrsidan är det stor Premier League- och La Liga-dominans då nio av tio nominerade spelade i någon av ligorna den gångna säsongen. Däribland finns Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och VM:s bäste spelare – Luka Modric. Det enda undantaget är en viss Kylian Mbappé, vilket innebär att bland andra Neymar redan är exkluderad från priset.

Vinnarna presenteras i september

Bland damspelarna är varken någon svenska eller någon damallsvensk spelare nominerad. Däremot finns de tidigare allsvenska bekantingarna Marta och Pernille Harder med på listan som har en stark Lyon-dominans, då sex av de tio nominerade spelarna tillhör den franska Champions League-vinnaren.

De tio nominerade spelarna har tagits fram av tidigare fotbollsspelare. Förbundskaptener, landslagskaptener, journalister och supportrar kommer nu att rösta fram världens bästa spelare och tränare.

Vinnarna kommer att presenteras på en ceremoni i London den 24 september. Några veckor dessförinnan kommer de tre slutkandidaterna att presenteras.

Förra året vann Cristiano Ronaldo och Lieke Martens The Best som bästa spelare 2017.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Året Då Det Händer – precis som varje höst

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fifa

Cristiano Ronaldo

Lionel Messi

Luka Modric

Kylian Mbappé

Antoine Griezmann

Pernille Harder