”Jag blåste för tidigt”

FOTBOLL

Domaren erkänner missen – Arsenal rasar mot Hauge

Foto: REUTERS
UT Terje Hauge visar ut Arsenal-målvakten Jens Lehmann. Tysken blev den förste spelaren som fick rött kort i en Champions Leauge-final.

Han blev hårt kritiserad efter finalen.

Nu erkänner norske domaren Terje Hauge sitt misstag när han dömde bort Barcelonas 1–0-mål.

– Jag blåste för tidigt.

Hauge, den norske toppdomaren, hade en tuff kväll på Stade de France.

Redan efter 18 minuter visade han ut Arsenals tyske keeper Jens Lehmann, som fällde Samuel Etoo. Sekunden senare rullade Ludovic Giuly in bollen i tomt mål – men då hade Hauge redan blåst.

Domaren erkänner nu att han borde avvaktat situationen – och hade Hauge godkänt Barcelonas mål är det ju inte säkert att han visat ut Lehmann.

– Jag blåste för tidigt eftersom jag var helt koncentrerad på det som hände. Målvakten fällde Barcelonaspelaren (Eto'o) och jag blåste i pipan utan att vänta och se var bollen tog vägen, säger domaren till norska VG.

Arsenal var kritiska till två avgörande domslut – dels utvisningen på Lehmann, dels kvitteringen till 1–1 som Arsenal ville ha till offside på Samuel Etoo.

– Jag förväntar mig att domaren gör sitt jobb, det gjorde han inte i dag. De berättade för mig att Barcelonas förste mål var offside och utvisningen hade inte behövt inträffa, säger Arsenals superstjärna Thierry Henry.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM