Allsvenskan i fotboll

Rosenberg hyllad i avskedsmatchen på Malmö Stadion

FOTBOLL

”Det finns inte ord för det här”

Mål i sista matchen. Markus Rosenberg lämnade Malmö med ett mål och en assist – nu väntar proffslivet i Ajax.
Mål i sista matchen. Markus Rosenberg lämnade Malmö med ett mål och en assist – nu väntar proffslivet i Ajax.

Markus Rosenberg tackade för sig i kväll på Malmö Stadion.

Avskedspresenten – ett mål och en assist i 2–1-matchen mot Häcken.

–Det finns inte ord för det här, speciellt som Malmö-bo. Supportrarna är fantastiska, säger Rosenberg efter hyllningarna på Malmö Stadion.

Inför 15 585 jublande åskådare på Malmö Stadion dröjde sig Markus Rosenberg kvar extra länge efter segermatchen mot toppkonkurrenten Häcken, kvällen den 27 juni var känslosam för 22-åringen.

Fyra år efter debuten som 18-åringen tackade anfallaren för sig och är nu redo för att ta klivet ut till storklubben Ajax. Den 4 juli presenteras han i Amsterdam och gör sin första träning med Zlatan Ibrahimovic gamla klubb.

– Jag tycker att våren har visat att det inte är en färdig spelare som åker ned, men det är en talang som har det mesta i sitt register. Ajax är en klubb som är väldigt duktig på att förädla talanger, men det kommer nog att ta lite tid, säger expertkommentatorn Jens Fjellström i Com hem-sändningen – som dock hyllade Malmö-produkten för insatsen i kväll:

- Jag tycker att han ska vara väldigt nöjd med den här matchen. Det har skett en förvandling i de senaste matcherna.

Efter en trög inledning på årets allsvenska där kraven efter succén under utlåningen till Halmstad i fjol verkade tynga Rosenberg har spelet lossnat mer och mer i de senaste matcherna. Mot Häcken var Rosenberg inblandad i det mesta framåt:

1–0-målet.

Daniel Andersson kom högst på en lång frispark och när bollen till slut damp ned framför fötterna på Rosenberg tryckte han kallt in ledningsmålet.

Framspelningen till matchvinnande 2–0.

Rosenberg tog emot en boll i offensivt läge och valde trots ett läge att skjuta själv att släppa ut bollen till höger. Helt frispelad avslutade Afonso Alves kallt. Efter matchen slängde Rosenberg upp sin matchtröja på läktaren och hyllades länge på innerplan.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, man hade aldrig kunnat tänka sig ett sånt här avsked. Det är helt sjuk, säger Rosenberg.

Jonas Henriksson reducerade för Häcken i slutminuten, men kvällen var Malmös. Efter två raka förluster kom en viktig trepoängare.

– Det känns fantastiskt skönt, det här behövde vi verkligen. Vi var piskade att vinna, tre raka förluster har vi inte haft på tre, fyra år. Vi var väldigt tända. Nu vann ju Djurgården, men jakten fortsätter. Vi ska om dem till slut, säger Malmö-backen Jon Inge Höiland.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll