Här sågas vi av Tyskland

FOTBOLL

Blågult hånas i tysk press: Behöver inte vara rädda för älgarna

Seger och ett steg mot åttondelsfinal - ändå sågas svenskarna i Tyskland.

Både laget och Zlatan Ibrahimovic kritiseras hårt.

Foto: RÄDS INTE SVERIGE Tyskland skräms inte av att ställas mot Blågult i en åttondelsfinal och i tysk media kritiseras stjärnan Zlatan Ibrahimovic hårt.

Sveriges match mot Paraguay var en av VM:s absolut sämsta, skriver sport1 och de är inte ensamma om att kritisera det svenska spelet - och de svenska stjärnorna.

"Vi behöver knappast vara rädda för de här älgarna/

I 88 minuter var det bara fansen som var häftiga och de firade sina taffliga älgar" skriver Bild och fortsätter:

"I kvalet spikade Ikeaspelarna fast motståndarna i väggen med sina 30 mål. I går träffade de först bara myggorna i Berlins natthimmel."

Tyskarna som kan få möta Sverige i en åttondelsfinal är fyllda av tillförsikt. Själva har de vunnit två matcher och en fantastisk VM-stämning har invaderat landet.

- Det råder en eufori som jag aldrig tidigare sett, säger managern Oliver Bierhoff till sport1.

Går hårt åt Zlatan

Men även om Berlin var färgat i gult och blått tror de inte på Sverige. I stället kritiseras både laget och spelarna - hårdast går media åt Zlatan Ibrahimovic.

"Efter paus stannade han i omklädningsrummet. För det överarbetande proffset från Juve klev Marcus Allbäck in i centrum", skriver Der Spiegel och även Die Welt är tuff i sin bedömning:

Ur form

"Juventusstjärnan Ibrahimovic är helt ur form och i halvtid byttes han mycket riktigt ut mot den förre Rostockspelaren Marcus Allbäck. Det är nu mer än 300 minuter sedan Ibrahimovic gjorde mål för Sverige. Ett tydligt exempel var när han i den 41:e minuten var fri framför mål, men skänkte bort möjligheten."

"Ser håglös ut"

Tv-kanalen ARD anser att Zlatan Ibrahimovic ser håglös ut och påpekar att den tyska lagledningen gjorde rätt som lämnade stadion när Henrik Larsson missade en nick i den andra halvleken.

"Då, om inte tidigare, hade den tyska tränartrion Jürgen Klinsmann, Jogi Löw och Andi Köpke sett tillräckligt: De struntade i slutfasen av den usla matchen och återvände till hotellet. Därmed missade de matchens enda höjdpunkt. När ingen längre vågade tro på det lyckades den dittills osynliga Freddie Ljungberg få huvudet på bollen som gav Sverige segern".

Anna Andersson ([email protected])