Robben frälste Holland

FOTBOLL

Sköt enda målet mot Serbien-Montenegro

Foto: Målvrål. Arjen Robben skriker ut sin glädje efter ledningsmålet för Holland mot Serbien-Montenegro.

Arjen Robben, 22, är rankad som en av världens bästa fotbollsspelare.

I Hollands VM-premiär mot Serbien-Montenegro visade han varför.

Robben gjorde matchens enda mål – och gav Holland en flygande start å VM.

Grupp C har beskrivits som dödens grupp. I går visade Argentina stor klass när man besegrade Elfenbenskusten. I dag var det Hollands tur att visa upp ett läckert anfallsspel.

Med den 22-årige Chelseaspelaren Arjen Robben i huvudrollen.

Robben var ett ständigt hot, trots att han hela matchen hade tuff uppvaktning av försvararna i Serbien-Montenegro. Men trots uppvaktnigen var det han som skapade farligheterna – och gjorde målet.

Fullträffen kom i den 18:e minuten. Holland svarade för en snabb spelvändning när laget bröt på den egna planhalvan. En snabb djupledsboll skarvades på mittplan av Robin van Persie och friställde Robben som iskallt bredsidade in bollen bakom Dragoslav Jevric i Serbien-Montenegros mål.

– Vi gjorde ett misstag och vi blev ordentligt straffade, sa Serbien-Montenegros förbundskapten Ilija Petkovic besviket.

Robben låg bakom ytterligare två bra målchanser i den första halvleken. I den 22:a minuten sköt Robben ett skott ur vänsterläge som Jevric lyckades göra en räddning på och få bollen till hörna.

Även i den 36:e minuten skapade Robben en farlighet. Än en gång tog han sig fram på vänsterkanten, skottet utmed marken gick precis utanför bortre stolpen samtidigt som Ruud van Nistelrooy också var på väg framåt och var nära att få en tå på bollen.

Serbien-Montenegro var inte dåliga, men hade svårt att skapa några stora farligheter mot Edwin van der Saar i holländska målet. Bästa chansen i den andra halvleken hade Ognjen Koroman i den andra halvleken men hans skott hade van der Saar bra kontroll på.

Andra halvlekens bästa chans var även den holländsk. en frispark ut högerläge från Robin van Persie letade dock sig genom hela straffområdet och strax utanför den bortre stolpen.

Holland fick bästa tänkbara VM-start, men mycket kan fortfarande hända i den här mycket ovissa grupp.

Sportbladet.se