Århus tackar nej till gratis Töfting

FOTBOLL

”Han har en del i bagaget”

Veteranen Stig Töfting är inte mätt på fotboll. När den danske mittfältarens har spelat färdigt i Häcken och allsvenskan den 23 oktober vill han bege sig till Århus och hjälpa AGF i danska ligan.

Men Århus tackar nej.

Foto: Stig Töfting.

Trots att Sören Åkebys gäng sladdar i ligan med bara två segrar på tolv matcher och trots att Töfting erbjuder sig att spela gratis.

– Jag vill gärna hjälpa AGF i deras situation, säger Töfting till Jyllands-Posten Jag skulle kunna spela redan omgången den 26 oktober och de sex matcherna fram till jul.

– Det skulle inte kosta klubben en krona. Jag har hört att det finns sponsorer som skulle vilja betala min lön, men om ekonomin skulle bli ett problem så spelar jag gärna de sex matcherna gratis.

AGF är Töftings moderklubb och det var där han spelade innan han avskedades efter en blöt julfest och innan han kom till Häcken.

Men uppenbarligen har trotjänaren spelat sin sista match för klubben.

– Jag har informerat Stig Töfting om att han inte kan komma tillbaka till AGF som spelare. Av flera skäl. Det går bra för honom i Sverige, men han är 36 år och vi håller på att bygga upp ett nytt, ungt lag. Dessutom har Töfting en del i bagaget som ligger för nära i tiden, säger klubbens koncerndirektör Lars Windfeld.

Töfting köper inte resonemanget.

– Det handlar inte om att fylla hela laget med gamla spelare. Om jag var ledare i klubben så skulle jag ta emot all hjälp jag kunde få.

Enligt Jyllands-Posten har Töfting erbjudits en förlängning på ett år med Häcken, men han vill inte underkasta sig den långa vinterträningen i Sverige.

TT-Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM