Rooney skadad – och i går haltade Owen av träningen

FOTBOLL

LONDON

Wayne Rooney flyger med Englands trupp till Tyskand 5 juni – men missar med stor sannolikt VM.

Englands just nu mest omtalade kroppsdel – Rooneys högerfot – ska undersökas igen den 7 juni och då kommer ett definitivt besked.

Och nu är även Michael Owen ett frågetecken.

I går röntgades han efter att ha haltat ut från träningen.

Foto: Rooney återvänder efter läkarbehandling till spelarnas hotell i Manchester. Trots skadan tar han några lätta steg uppgör trappan.

Michael Owen, Newcastle-anfallaren som knappt spelat en match 2006 på grund av en fotskada, haltade av träningen i går med en sträckning i låret. Anfallaren fördes till ett Whalley Range-sjukhuset i Manchester där han röntgades.

Spelar i dag

Senare uppgav landslagsledningen att det inte är någon fara med honom.

– Lyckligtvis visade röntgen att allt är bra och att Michael kommer kunna spela mot Ungern, säger FA:s talesman Adrian Bevington till Daily Mirror.

”Vilken röra”

Tongångarna i de engelska tidningarna är uppgivna i dag. ”Himlen är grå och sinnena mörka i England”, skriver Daily Mirrors Martin Lipton.

Rubriker som ”Vilken röra, Sven” och ”Kaos” fyller sportsidorna.

Flera tidningar påpekar att England riskerar att åka till Tyskland med bara en erkänd anfallare i laget. Denne, Peter Crouch, har dock bara gjort ett mål i landslaget.

Senaste nytt om Rooney?

Han ska undersökas igen den 7 juni, en vecka tidigare än planerat. Då kommer sannolikt besked om stjärnans VM-framtid.

Efter 9 juni kan inte England ersätta Rooney med en annan forward i truppen.

– Så det är bra att undersökningen görs tidigare, säger Eriksson.

Men han verkar ändå på gott humör.

I går, på väg till spelarhotellet, tog han till och med ett par lätta joggingsteg i en trappa, som ni ser själva på bilderna här ovan.

Det engelska fotbollsförbundet (FA) bekräftade på tisdagen att Rooney flyger med den övriga truppen till den engelska förläggningen i Baden-Baden den 5 juni, trots att hans skadade fot ska undersökas i Manchester två dagar senare, skriver TT.

”Wayne kommer att flyga tillbaka på onsdagen tillsammans med landslagsläkaren Leif Swärd, som kommer att analysera röntgenundersökningen tillsammans med Manchester United”, skriver FA i ett pressmeddelande.