Lukic ny tränare för superettans jumbolag

FOTBOLL

GÖTEBORG

Från krisdrabbade Örgryte till krisdrabbade Qviding. Zoran Lukic tar överraskande över superettans jumbolag.

- Jag vet inte om man ska gratulera mig till jobbet, men det är en jätteutmaning i alla fall, säger han.

Foto: Zoran Lukic.

Det var i mitten av maj som Zoran Lukic avgick/fick sparken av allsvenska jumbon Örgryte. Han pratade snabbt om att han ville ha jobb i ett tysktalande land, men i går tog han över nästa svenska jumbolag, Qviding i superettan.

"En jätteutmaning"

- Jag hade konkreta förslag från tre klubbar i Sverige, men inget var mer attraktivt än Qviding. Spontant känner jag att det är en jätteutmaning att hålla kvar klubben i superettan, säger han.

Qvidings förre tränare Örjan Glans fick i går sparken med omedelbar verkan.

- Han blev chockad. Men samtidigt är det så här det är i fotbollen. Ibland byter man ut tränaren, ibland spelare och ibland ordföranden, säger Qvidings ordförande Joacim Nordh.

Hur löser ni den ekonomiska biten?

- Det ryms inom budgeten, vi får lägga om den lite bara.

Zoran?

- Det är ju ingen överraskning att man inte blir rik på att träna ett lag i superettan. Men jag har så jag klarar mig, jag har råd med bil, kostym och några öl (skratt).

Aldrig misslyckats

Fyra poäng på nio matcher. Vad talar för att Qviding klarar sig kvar?

- Jag har aldrig tidigare misslyckats med de uppgifter jag fått. Jag var med och byggde upp Djurgården till ett storlag och såg till att Öis klarade sig kvar i allsvenskan. Här finns de förutsättningarna jag ville ha.

Lukic har skrivit på ett kontrakt säsongen ut.

- Han har ju givetvis en ambition att träna ett lag högre upp, så vi tar de här månaderna nu. I höst får vi sätta oss igen och prata om framtiden, säger Nordh.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan