Ballack fast i tullen

FOTBOLL

Tvingas böta över en halv miljon kronor

VM-stjärnan köpte en present till sin fru.

Men fastnade i tullen.

Nu tvingas Michael Ballack betala närmare 555 000 kr i böter.

Foto: Köper dyrt Den tyske lagkaptenen Michael Ballack har problem med myndigheterna.

Tysklands lagkapten och storstjärna har fått problem med myndigheterna bara någon vecka före invigningen av fotbolls-VM.

Anledningen är att han försökt smuggla in dyra presenter.

Han var tillsammans med sin klubb Bayern München i Dubai under vinteruppehållet. De återkom till Münchens flygplats den 16 januari klockan 12.43 och Michael Ballack hade köpt flera presenter till sin familj i Förenade Arabemiraten, som anses vara ett shoppingparadis.

Enligt tidningen Bild bar han ett antal kassar från olika affärer i handen när han gick igenom tullen - blev undersökt av en tulltjänsteman och avslöjad.

I en av kassarna hade han present till sin sambo, en handväska värd 2000 Euro (18 500 kr). Enligt reglerna måste han betala 16 procents skatt för att ta in väskan och sedan ytterligare tre procent av väskans värde till tullen, det betyder ytterligare ungefär 3500 kr.

Men det vägrade den tyska landslagsstjärnan och nu krävs han på 60 000 Euro, närmare 555 000 kr i böter. Summan är räknad på 12 dagsböter á 5000 Euro.

Hittills har Michael Ballack på inrådan av sin advokat vägrat att betala, håller han fast vid det kommer parterna att mötas i rätten.

Efter fotbolls-VM i Tyskland.

Anna Andersson ([email protected])