Paraguay imponerade inte mot Norge

FOTBOLL

Norska målen kom på fasta situationer

Foto: Målskytt. Nelson Haedo Valdez gjorde ett av målen för Paraguay i 2–2-matchen mot Norge.

Sveriges blivande VM-motståndare Paraguay imponerade inte mot Norge på Ullevål i Oslo i kväll.

Norrmännen var bättre – men matchen slutade oavgjort 2–2 (1–0).

– Bilden klarnade lite i dag. Paraguay är ett bra lag även om inte visade det i dag, säger den svenske spionen Göran Göransson.

Foto: Dirigerade. Paraguays förbundskapten Anibal Ruiz dirigerade sina styrkor i onsdagskvällens träningsmatch.

Göransson har till uppgift att kartlägga Paraguay och fick se ett reservbetonat Paraguay mot Norge. Bland annat var två av fyra ordinarie försvarsspelare borta och så saknades även skadade storstjärnan Roque Santa Cruz som inte ens var med laget till Norge. Han kommer inte heller att spela i Paraguays VM-match mot England enligt uppgifter i kväll – men Paraguays tränare räknar med honom mot Sverige.

– Paraguay var kvickare och rappare när jag såg dem mot Wales och Mexiko. dom hade det tungt på fasta situationer. Men i den andra halvleken hade de bra passningsspel och djupledslöpningar, säger Göransson.

Norge bäst i första halvlek

Norrmännen var klart bättre i den först halvleken och tog ledningen i den 22:a minuten. Målskytt blev Frode Johnsen som mötte en frispark från Gamst Pedersen med huvudet och kunde överlista Da Silva i Paraguays mål.

Paraguay var bättre i den andra halvleken. Kvitteringen kom i den 48:e minuten genom Carlos Gamarra, även det efter en frispark.

Sex minuter senare kunde även gästerna ta ledningen. Målskytt Nelson Haedo Valdez som var steget före de norska mittbackarna och kunde skjuta ledningsmålet med vänstern på halvvolley.

– Matchen var både viktig och nyttig för oss. Vi i Sydamerika är inte vana att möta så fysiskt stark fotboll, så det här var en bra match där vi fick känna på vad som väntar i VM, säger Paraguays förbundskapten Anibal Ruiz.

Nära seger

Den rättvisa kvitteringen kom efter en dryg timmes spel. Även denna gång kom målet efter en fast situation och även denna gång var det Frode Johnsen som blev målskytt. En kraftfull nick från Johnsen efter en högerhörna gav kvittering.

Den sista halvtimmen bjöd i stort sett bara spel på en planhalva. Paraguay drog sig tillbaka och norrmännen var nära ett segermål vid ett par tillfällen. Paraguay hade svårt i luftrummet.

Paraguays laguppställning: Villar – Bonet, Da Silva, Gamarra, Toledo, – Dos Santos, Barreto, Acuna, Riveros, Cabanas, Valdez,

Reserver: Bobadilla, Gomez, Nunez, Caceres, Gavilan, Paredes, Manzur, Monitel, Cardozo, Caniza, Cuevas.

För Paraguay väntar närmast ännu en landskamp mot nordiskt motstånd, på lördag mot Danmark i Århus.

sportbladet.se