Gudjohnsen Henkes ersättare i Barca

FOTBOLL

Champions League-mästaren värvar Chelseas måltjuv för 110 miljoner

Efter en dryg veckas spekulationer står det nu klart att islänningen Eidur Gudjohnsen lämnar Chelsea för Barcelona. Forwarden genomgår den obligatoriska läkarundersökningen på onsdagen och kontraktet löper över fyra år.

– Han är en fantastisk spelare, säger Barcelonas lagkapten Carles Puyol.

Foto: Klubbyte Lämnar Chelsea efter två raka ligaguld – ny klubbadress blir Barcelona.

Enligt AP fanns Gudjohnsen och hans pappa och agent Arnor på plats i Barcelona på tisdagen för slutförhandlingar. Den spanska mästarklubben bekräftar övergången på sin hemsida och även om inga belopp nämns lär övergångssumman ligga i trakten kring 12 miljoner euro, eller motsvarande 110 miljoner kronor.

– Jag har spelat mot honom och kan bara säga det att han är en fantastisk spelare. Han är snabb, kvick, gör mål och kan bli ett riktigt lyft för oss, säger Barcelonas lagkapten Carles Puyol enligt spanska tidningen Mundo Deportivo.

Lopez lånas ut

Samtidigt som Barcelona bekräftar Eidur som Henrik Larssons ersättare meddelar klubben att argentinske anfallaren Maxi Lopez lånas ut till Mallorca kommande säsong. Lopez kom till Barca från River Plate förra året men lyckades inte ta en ordinarie plats i den stjärnspäckade startelvan.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga