Läkare stoppar Rooney från spel

FOTBOLL

Men Unitedstjärnan spelar troligen mot Sverige

Baden-Baden (TT:s utsände)

Wayne Rooney stoppas av läkare. Enligt den brittiska tidningen Daily Telegraph får anfallaren inte delta i torsdagens match mot Trinidad och Tobago.

På fredag ska 20-åringen undersökas på nytt, då bestäms om den engelska stjärnan kan spela mot Sverige den 20 juni.

Under måndagen rapporterade brittiska medier om Sven-Göran Erikssons planer att kasta in Rooney som inhoppare redan mot Trinidad, och sedan kanske starta honom i matchen mot Sverige den 20 juni.

Men på tisdagsmorgonen kom nya besked.

Fotspecialisterna Angus Wallace och Chris Moran har tidigare utsetts som oberoende läkare, som medlare mellan Manchester Uniteds läkarstab och Svennis egen, med Leif Swärd i spetsen. Uniteds inställning har hela tiden varit att Rooney borde vila, i alla fall under gruppspelet.

Negativt besked

Svennis vann i förra veckan en liten seger då han fick Wallace och Moran att friskförklara Rooney från den fotfraktur han ådrog sig den 29 april. Men när svensken nu ville flyga in specialisterna till den engelska förläggningen utanför Baden-Baden för att få klartecken för Rooney att spela mot Trinidad på torsdag fick han ett negativt besked. Wallace och Moran uppges vara oroliga för att Rooney ska dra på sig andra skador om han spelar redan på torsdag.

Nu är det istället sagt att läkarteamet kommer till Baden-Baden på fredag, efter en ny undersökning ska det sedan bestämmas om Rooney bör spela mot Sverige den 20 juni.

– Jag är villig att diskutera med alla. Men det är upp till mig och Wayne Rooney att bestämma, har Sven-Göran Eriksson sagt tidigare.

Tränar för fullt

Rooney har tränat för fullt med det engelska landslaget sedan i torsdags och deltog även under tisdagen i den del av träningen som var öppen för pressen. Enligt brittiska medier har Rooney imponerat även under de stängda sessionerna.

Tidigare har mittbacken Rio Ferdinand, lagkamrat med Rooney i United, sagt att 20-åringen nog kommer spela inom kort:

– Wayne vill väldigt, väldigt gärna komma ut på planen, sade försvararen till den franska nyhetsbyrån AFP för några dagar sedan.

På tisdagen fick Ferdinand inte säga någonting.

– Det har stått om Wayne i tidningarna varje dag utan att han har fått säga någonting själv, förklarade Ferdinand beslutet.

Enligt en reporter från det italienska tv-bolaget RAI, som talade med Englands fystränare Ivan Carminati, ska Rooney bara vara uppe i 70 procent av sin kapacitet.

Oro kring Owen

England fick trots segern mot Paraguay mycket kritik för sitt anfallsspel i öppningsmatchen. Michael Owen har bara spelat en 90-minutersmatch sedan han bröt foten på nyårsafton och såg ut att vara långt från sin forna form mot Paraguay. Svennis bytte också ut Owen efter bara 55 minuter. Brittiska medier rapporterar att Owen därför har begärt ett krissamtal med Svennis.

Lagkaptenen David Beckham säger så här om Owen:

– Jag vill inte säga att han inte är som bäst, men han har inte spelat på ett tag och det är viktigt att han kommer tillbaka i matchtempo. Nu fick han 55 minuter mot Paraguay och det gjorde han bra, särskilt i första halvlek.

– Men Michael kommer att komma igen, det gör han alltid i stora mästerskap.

TT