Här gaddar de ihop sig

FOTBOLL

Zlatans nya tatuering: Only God can judge me

1 av 3 | Foto: Stjärnbesök Christian Wilhelmsson bläddrade igenom motiv men tatuerade sig inte. Zlatan däremot lät skriva in ”Only God can judge me” på magen.

30 timmar före VM-kvalavgörandet mot Island laddade Zlatan Ibrahimovic, 24, och Alexander Östlund, 27 med att besöka en tatueringsstudio.

– Zlatan valde en större tatuering med texten ”Only God can judge me”, säger ögonvittnet Bosse Johansson.

Kunderna på East Street Tattoo på Södermalm i Stockholm trodde knappt sina ögon i går eftermiddag.

Vid halvtretiden kom tre av landslagets stjärnor, först Christian Wilhemsson, 25, och Alexander Östlund och strax efter Zlatan Ibrahimovic, in i butiken dygnet före VM-kvalmatchen mot Island.

– Varken min tatuerare eller jag var säkra på vilka de första killarna var, men när Zlatan kom in insåg vi att det var spelare från landslaget, säger Bosse Johansson, som var inne för att förbättra en tatuering.

Ankare på armen

Alexander Östlund var först med sitt konstverk.

Feyenoordproffset valde ett upp- och nervänt ankare på ena underarmen samtidigt som Chippen bläddrade igenom böcker med olika tatueringar.

Anderlechtmittfältaren valde dock att avstå från att genomföra någon tatuering, uppger ögonvittnet.

Medan de tre landslagsspelarna gick iväg för att äta en hamburgare tecknade tatueraren ett förslag åt Zlatan Ibrahimovic.

– När jag var klar med min tatuering var det Zlatans tur. Det blev en större tatuering med texten ”Only God can judge me” i tre rader på vänster sida på magen nära midjan, säger Bosse Johansson. Han satte sig ner och drog upp tröjan när jag lämnade butiken.

Väldigt öm

– Där Zlatan tatuerade sig, till vänster om naveln, måste det gjort ont. Det blir sårskorpor och man måste smörja in sig med hudsalva åtminstone första veckan. Dessutom blir man ju väldigt öm i området där man gjort tatueringen, säger Johansson.

När trion senare på eftermiddagen lämnade tatueringsstudion skrev de auto­grafer åt några unga supportrar, som väntade utanför.

Allergisk reaktion

Med Aftonbladets reporter ville de inte prata om sina nygjorda tatueringar.

– Det här är privat. Matchen med landslaget är i morgon, vi kan prata om den då, sa Christian Wilhelmsson.

Landslagets läkare, Magnus Forssblad, fick kännedom om spelarnas planer när de var på väg till tatueringsstudion under eftermiddagen.

– Vad spelarna gör på sin lediga tid är deras privata ensak. De har ett personligt ansvar för vad de gör, säger Forssblad.

Hade de frågat dig innan?

– Nej.

Om de hade gjort det – vad hade du svarat då?

– Vi hade väl tagit en diskussion om det. Om det är så lämpligt, säger Magnus Forssblad och fortsätter:

– Men jag ser ingen fara för Islandsmatchen. Det är sällsynt med infektioner eller allergiska reaktioner. Om det skulle inträffa kommer det inte förrän tidigast efter ett par dagar eller ännu senare, säger Magnus Forssblad.

Inte riskfritt

I samband med att Fredrik Ljungberg fick diagnosen blyförgiftning från sina tatueringar lät det annorlunda från landslaget.

Den andre landslagsläkaren, Anders Valentin, avrådde då bestämt från tatueringar:

– Inga ingrepp är riskfria. Det är bara att se på vad som hände med Fredrik. Det blev en komplikation som jag faktiskt inte hört talas förut, sa Valentin.

Olle Castelius, Robert Laul, Michael Wagner