Ronaldo sög bort magfett

FOTBOLL

Sju deciliter avlägsnades från stjärnans buk

Foto: ap
Ronaldo.

Ronaldo, 32, var på sjukhuset för att operera handen.

Då passade han även på att göra en fettsugning.

Enligt brasilianska dagstidningen Folha de S. Paulo avlägsnades sju deciliter fett från magtrakten.

Ronaldo föll olyckligt i Corinthians match mot Palmeiras i söndags och bröt sin vänstra hand.

På onsdagen opererades Ronaldo av Corinthians läkare Joaquim Grava på Itaim São Luiz-sjukhuset och fotbollsstjärnan, som utsetts till världens bäste vid tre tillfällen, beräknas inte vara tillbaka på planen förrän om drygt en månad.

Ville tappa sex kilo

Men handen var tydligen inte det enda som Ronaldo justerade på sjukhuset. Brasiliens största dagstidning Folha de S. Paulo uppger att Ronaldo – som länge hånats för sin fetma – även passade på att göra en fettsugning, strax före handoperationen. 700 milliliter fett ska ha avlägsnats från Ronaldos mage.

Ronaldo berättade i december att målet var att tappa sex kilo inför hans comeback på fotbollsplanen. Brassen har gjort succé i Corinthians – men tydligen har han inte själv varit helt nöjd med sin vikt.

”Hans privata sfär”

Men från Corinthians håll är det locket på.

– Jag var på sjukhuset på grund av operationen av Ronaldos hand, en operation som genomfördes av Corinthians. Det är oväsentligt om han även gjorde den här andra operationen, säger Corinthians presschef Renata Daros till Folha de S. Paulo.

– Om han gjorde det eller inte, vem angår det? Om han inte vill prata om det är det hans fulla rätt. Det här rör hans privata sfär och han har rätt att hålla det för sig själv. Corinthians är medvetna om situationen, men kommer varken bekräfta eller dementera, säger Mário Gobbi, vice sportchef i Corinthians.

”Blir ännu snabbare”

Men på frågan om någon annan spelare kan göra en fettsugning utan att rådfråga klubben ger Gobbi ett svar som bekräftar att Ronaldo genomfört fettsugningen.

– Nej. Och han frågade faktiskt. Vem påstår att han (Ronaldo) inte rådfrågade klubben? Men om Corinthians godkänner eller inte är inte något allmänheten ska ta del av. Men vem har påstått att Corinthians inte visste om det här?

Lagets målvakt Felipe tar det hela med en klackspark:

– Om han nu har fettsugit sig kommer han att springa ännu snabbare på planen. Det är bara ett problem för andra lag, inte för oss.