”Vi ses i CL-final”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic flög till Sverige i natt – så tog han avsked från kompisarna i Inter

1 av 2 | Foto: Zlatan tar av sig Inter-tröjan efter mötet med Chelsea för ett par dagar sedan – vilket blev hans sista match för klubben. I går tog ”Ibra” avsked från kompisarna i Inter.

BARCELONA/STOCKHOLM. I går fick en era sitt definitiva slut.

Zlatan Ibrahimovic lämnade resten av Inter i Boston som en av klubbens största spelare genom tiderna för att inleda en ny resa med Barcelona.

– Vi ses i Champions League-finalen, ska svensken ha sagt innan han satte sig på ett flyg till Malmö.

En affär som saknar motstycke i fotbollshistorien fick sitt avslut i går.

Klockan 14.20 klev Samuel Eto’os agent Josep Maria Mesalles ut från mötet med Inters ledning i Milano och förkunnade att affären var i hamn.

Rehabtränade

– Det är klart. Vi har träffat en överenskommelse med Inter, sa han till de väntande journalisterna.

Bara någon timme senare, klockan 10.00 lokal tid, inledde Zlatan Ibrahimovic sitt sista träningspass någonsin med Inter på Harvard Universitys träningsplan utanför Boston.

Svensken har fortfarande problem med sin stukade hand och deltog inte i den gemensamma träningen, precis som i onsdags rehab­tränade han på egen hand i gymmet.

Mourinho godkände

Efteråt åkte Zlatan med resten av truppen till Hotell Ritz Carlton. De åt lunch ihop innan Zlatan tog avsked från sina lagkamrater och sin tränare José Mourinho, för gott.

Inter förlorar sin mest populäre spelare och en av den klassiska klubbens största stjärnor genom tiderna i en osannolik bytesaffär där Barcelonas stjärnstriker Samuel Eto’o går andra vägen.

– Mourinho sa tidigare att det var otänkbart att Zlatan Ibrahimovic skulle spela i en annan klubb. Men han har så stor beundran för Eto’o så att han godkände affären, sa Inters president Massimo Moratti när han fångades av journalisterna utanför sitt kontor på oljebolaget Saras i går kväll.

Zlatans avsked skedde naturligtvis inte inför publik. Men enligt uppgifter till Sportbladet från personer nära Inters trupp rör det sig inte om några känslostormar. Svensken klappade om sina vänner i laget och lämnade hotellet med ett leende på läpparna.

– Vi ses i Champions League-finalen, ska han ha skämtat innan han försvann för gott.

Svensken satte sig vid sjutiden i går på ett plan från Boston. Destination: Kastrup i Köpenhamn.

Barcelona på söndag

Därifrån ska han vidare till huset i Malmö där familjen, sambon Helena Seger och sönerna Maximilian, 2, och Vincent, 1, väntar.

Enligt flera uppgifter till Sportbladet ska Ibra stanna i Malmö fram till söndag.

Där ska han vänta till dess att det är dags att flyga vidare till Barcelona, troligtvis blir det på söndag då resten av Barcelona-truppen kommer tillbaka från träningslägret i London.

Uppbådet lär bli stort redan i Malmö. Enligt uppgifter i natt kommer åtminstone två spanska sporttidningar, Barcelona-baserade El Mundo Deportivo och Sport skicka journalister till Malmö för att bevaka Zlatans hus.

Ren formalia i dag

Först måste Inter och Barcelona slutföra affären. Det lär ske under dagen. Barcelonas vd Joan Oliver befinner sig redan i Milano, vilket bekräftas av klubbens officiella hemsida, där han träffar Inters ledning i dag.

Enligt initierade uppgifter till Sportbladet rör det sig knappast om en förhandling – det handlar i själva verket om ren formalia.

– Slutförhandlingen kommer inte att bli något problem, säger Inters transfer­direktör Marco Branca till RadioRadio.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A