Panathinaikos vill ge 8 miljoner för Óbolo

FOTBOLL

”AIK vill ha ännu mer”

Sportbladet kan avslöja att grekiska toppklubben Panathinaikos är på jakt efter AIK:s Iván Óbolo.

Enligt Óbolos agent är den grekiska klubben beredd att betala 8 miljoner kronor.

– AIK vill ha ännu mer men det är inte möjligt, säger agenten Christian Bagarnik till Sportbladet.

Foto: Inte nöjd med lönen Ivan Óbolo trivs i AIK men vill ha högre lön. Nu är Panathinaikos intresserat.

Intresset för Iván Óbolo kommer från flera klubbar. Förutom Panathinaikos vill klubbar i Saudiarabien och Argentina värva argentinaren. Men AIK har enligt uppgift satt en prislapp på drygt 16 miljoner kronor, något som skrämmer köparna.

– Det kan ingen betala. Det är alldeles för dyrt. Santa Fe i Argentina är beredda att betala 5,5 miljoner kronor, Panathinaikos 8 miljoner kronor, säger Christian Bagarnik.

”Lönen är dålig”

I samband med Sportbladets avslöjande i går om att både Iván Óbolo och Lucas Valdemarin blivit upptaxerade har Sportbladet tagit del av spelarnas kontrakt. Enligt de uppgifterna inkasserar Óbolo varje månad drygt 79 000 kronor plus bonus och ersättning för bil och bostad. En lön som argentinaren är missnöjd med.

– Lönen är för dålig. Han gillar AIK men är inte glad för lönen. Óbolo är en av seriens bästa spelare men har inte en av seriens bästa löner, säger Bagarnik.

”Inte dåligt”

Däremot menar andra spelaragenter som Sportbladet varit i kontakt med att det är en helt rimlig lön för en spelare av Óbolos kaliber.

– Med svenska mått mätt är det ingen dålig lön. Men internationellt sett är den inte så bra, säger en av agenterna.

Bekräftar intresse

Från AIK:s håll bekräftas det att flera klubbar är ute efter den argentinska anfallaren:

– Det finns ett visst intresse för honom, det kan jag berätta. Men annars kommenterar jag inga pågående förhandlingar om våra spelare, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

ARTIKELN HANDLAR OM