Herrlandslaget i fotboll

Hälften blåsta på landslaget

Av: 

Marcus Leifby

Oskar Månsson

FOTBOLL

TV-bomben: Eurosport sänder Sveriges kvalgenrep

Nya aktörer Sverige värmer inför den viktiga kvalmatchen mot Portugal genom att möta Österrike i Graz. Den matchen har Eurosport lagt beslag på.

Ytterligare en aktör ger sig in i TV-kriget.

Sportbladet kan avslöja att kvalgenrepet mellan Österrike och Sverige sänds i Eurosport – som bara kan ses av häften av svenska folket.

– Det är ett viktigt led i den fotbollssatsning vi gör, säger kanalens vice vd Rasmus Winther.

De svenska fotbollslandskamperna har sänts i en rad olika kanaler de senaste åren. Nu kliver en ny spelare in i matchen om tv-rättigheterna. När Sverige genrepar mot Österrike inför den viktiga kvalmatchen mot Portugal sänder Eurosport från Graz.

– Vi gör en storsatsning på matchen. Redan på måndag skickar vi ner ett team som kommer sända webb-tv på Eurosport.se, säger Rasmus Winther, vice vd på Eurosport Norden.

”Angelägen match”

– Sändningen från matchen kommer att ledas av Micke Bergwall tillsammans med en välkänd profil som expertkommentator.

Att Eurosport, som profilerat sig som en bred idrottskanal, sänder landskampen är ingen slump. Kanalen satsar hårt på fotboll i framtiden.

– Det är ett viktigt led i den fotbollssatsning vi gör. Vi kommer sända UEFA-cupen, Dam-EM, U 20-VM och Bundesliga i höst. Det finns en stor efterfrågan på fotboll.

Hur känns det att blåsa Viasat och TV4 på landskampen?

– Det är inte riktigt så vi ser det, men vi är självklart glada att vi kan erbjuda det här. Det känns som en angelägen match.

Matchen mot Österrike på onsdag kväll (20.30) är ett viktigt test inför den viktiga VM-kvalmatchen mot Portugal i Porto 28 mars.

Det här är första gången Europsport sänder en svensk fotbollslandskamp. Kanalen når ut till drygt 2,5 miljoner av Sveriges 4,4 miljoner hushåll.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll