INTERS BLUFF

FOTBOLL

Affären klar – men klubben mörkar för att få Barcelona att betala Eto’os bonus

1 av 2 | Foto: Zlatans övergång till Barcelona uppges vara klar...

BARCELONA/STOCKHOLM Samuel Eto’o är överens med Inter. Zlatan Ibrahimovic flyttar till Barcelona.

Men Inter vägrade i natt att officiellt bekräfta överenskommelsen.

– Det är en bluff för att få Barcelona att betala så mycket som möjligt av Eto’os sign-on-bonus, säger en källa med mycket god insyn i den italienska klubben.

Sameul Eto’os agent Josep Maria Mesalles kom i går överens om ett femårskontrakt som ger kameruniern en årslön på 10,5 miljoner euro samt en Champions League-bonus på ytterligare ett par miljoner vid seger i turneringen.

Initierade uppgifter i Barcelona säger att anfallaren redan hade packat sina väskor i natt och är beredd att ansluta till Inters trupp i Boston så fort jätteaffären formaliseras.

”En bit ifrån varandra”

Inter är sedan tidigare överens med Barcelona och Zlatan Ibrahimovic har sedan ett par dagar ett skrivet kontrakt med den katalanska klubben. Ändå vägrade både Inter och Mesalles att göra några som helst bekräftelser under gårdagskvällen.

– Vi är en bit ifrån varandra, men det är normalt, sa Inter-presidenten Massimo Moratti när han fick frågan av Sky Sport24.

Enligt Sportbladets initierade källor i Milano är uttalandet en ren bluff från Inter-presidenten. I själva verket är det bara en enda detalj som saknas för att bytesaffären mellan Zlatan Ibrahimovic och Samuel Eto’o ska vara helt avgjord.

Eto’o vill ha en sign-on-bonus för att han skriver på för Inter, alternativt en avskedsbonus från Barcelona för att han lämnar klubben.

”Affären är klar”

Uppgifterna på kamerunierns krav varierar, det sägs handla om mellan fem och 15 miljoner euro. Och Inter försöker in i det sista få Barcelona att ta en så stor del av kostnaden som möjligt.

– Det är väldigt enkelt. Om Inter går ut med att alla förhandlingar är klara får Barcelona en betydligt bättre förhandlingssits gentemot Eto’o och Inter riskerar att få ta en större del av kostnaden. Men det är en petitess, absolut inget som äventyrar affären. Den är klar, säger Sportbladets källa i Milano.

Josep Maria Mesalles flög i går kväll tillbaka till Barcelona där han landade vid halv elvatiden på kvällen. I dag kommer agenten att förhandla med Barcelona-presidenten Joan Laporta om ”avgångsvederlaget”.

Går allt enligt planerna flyger Mesalles tillbaka till Milano efter förhandlingen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A