Champions League fotboll (herrar)

Drömläge för Liverpool

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Pools Kuyt: ”Att vinna med 1–0 på Bernabeu är bra”

Segerjubel Liverpools Yossi Benayoun firar sitt segermål mot Real Madrid.
Segerjubel Liverpools Yossi Benayoun firar sitt segermål mot Real Madrid.

Ett lag i storform.

Mot ett lag i tveksam form.

Det spelade mindre roll.

Liverpool besegrade nämligen Real Madrid med 1–0 och har nu skaffat sig drömläge inför returen på Anfield.

– Det här är ett bra resultat, säger Dirk Kuyt till Viasat Fotboll.

Real Madrid gick för seger hemma på Santiago Bernabeu och om tipsen gick åt något håll med tio minuter kvar att spela så gick de till hemmalaget. Det var de vitklädda som pressade för ett 1–0-mål. De hade en Arjen Robben som vaknat rejält och spelade med ett självförtroende som kommer sig naturligt med den storform som laget befinner sig i för tillfället. Men i Champions League är Liverpool alltid Liverpool tycks det som och managern Rafael Benitez fick med sig sitt drömresultat hem till England trots allt.

– Jag är riktigt glad. Det här ett bra resultat. Att vinna med 1-0 på Bernabeu är bra, säger Dirk Kuyt till Viasat Fotboll.

Heinze bjöd upp

När nio minuter återstod fick Liverpool nämligen sin chans sedan Gabriel Heinze bjudit på en frispark i bra läge när han helt i onödan rev ner Dirk Kuyt . Gästerna tog chansen när Yossi Benayoun stack fram huvudet och nickade in matchens enda mål när han lämnades helt omarkerad framför en chanslös Iker Casillas som trots sina snabba händer inte hann med. Efter målet försökte givetvis Real uppbåda all kraft för att hitta en kvittering, men det var aldrig riktigt nära.

Liverpool kom till matchen med stukat självförtroende efter ännu fler tappade poäng i ligan där Manchester United sprungit ifrån rejält. Lägg till att Steven Gerrard inte kunde spela och att Fernando Torres är långt ifrån någon toppform. Spanjoren tvingades dessutom kliva av efter en dryg timmes spel. Ändå lyckades gästerna med sitt upplägg där defensiven stod högst upp på listan.

– Ja, vi visste att Real är ett bra lag. De vann med 6-1 mot Betis. Vi visste att de har gjort mycket mål och vi visste att vi var tvungna försvara oss. Vi fick några chanser och fick med oss ett mål, säger Dirk Kuyt.

Liverpool favoriter

Nu väntar en oerhört svår retur för Real Madrid och Liverpool ser ut som stora favoriter att gå vidare till kvartsfinal i kampen med de spanska ligamästarna. Dirk Kuyt vågar inte ta ut något i förskott.

– De är ett riktigt bra lag så det blir ännu en svår match, säger han

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)