”Blivit lite negativt runt honom”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic smälter in bra bland storstjärnorna i USA, enligt Gustav Svensson.

Men mittfältaren trodde det skulle vara större hysteri kring anfallsstjärnan.

– Sen har det dött ut lite, blivit lite negativt runt honom och hans personlighet. Det är lite upp och ner, säger Svensson.

Gustav Svensson har spelat för Seattle Sounders i USA sedan januari 2017. Tidigare i år fick han sällskap i MLS av Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan skapade stora rubriker i första matchen när han tryckte in två mål. Sedan fortsatte 36-åringen att underhålla medierna med intervjuer i både radio och tv. Det blev en hype.

– Det blev det, framför allt i början, framför allt med den starten. Direkt efter det hade han en intervju med Jimmy Kimmel som det blev väldigt mycket snack om. Men sen har det dött ut lite, blivit lite negativt runt honom och hans personlighet. Det är lite upp och ner, säger Svensson.

Zlatan har varit mållös i fem matcher, i den senaste blev han utvisad efter en huvudsmäll.

Foto: Chris Carlson / TT / NTB Scanpix

– Det är inte alls vanligt i MLS. Sånt händer tyvärr på fotbollsplanen, och det är videosystemet som gör att sånt blir väldigt uppmärksammat, säger Svensson.

Hur ser folk på Zlatan nu?

– Svårt att säga. Det skrivs mindre. Jag trodde, och det var nog många andra som trodde, att det skulle bli ännu större hysteri kring honom. Det blev det i början, men det har dött ut lite.

– Samtidigt passar han in väldigt bra därborta med alla andra storstjärnor i NFL och NHL.

Han smälter in bra?

– Han smälter in väldigt, väldigt bra där. Han blir en i mängden av de storstjärnorna, lite PR-maskiner som syns överallt, i gott och ont.

Han höjer Sverige?

– Ja, absolut. Det blir mycket Sverige när det är runt honom, det är väldigt kul.

Svensson har tidigare uttryckt en vilja att vända hem till IFK Göteborg snart. Men han skulle inte tacka nej till ett äventyr i en stor liga i Europa efter ett bra VM i Ryssland.

– Det är klart man har såna tankar. Man vill se på vilken nivå man kan spela. Om det skulle komma någon chans i toppliga så är det klart man vill se hur man klarar av det, säger han.

Svensson fick inte spela EM för två år sedan. Då var han proffs i Kina och trodde att landslagskarriären var över. I fjol bjöd han över Janne Andersson till MLS i en intervju med Sportbladet. Nu är han stolt över att ha kunnat spela till sig en plats till Ryssland.

– Jag har alltid varit ena foten in, ena foten ut under hela min karriär. Jag trodde mina chanser var borta när jag flyttade till Kina och inte kom med i EM. Jag är väldigt stolt över att de ville ha hit mig trots att jag spelar i MLS, det är inte så lätt att följa med där. Det är svårt för Janne att veta hur det går för mig därborta, säger Svensson.

LÄS MER: Stor guide till VM – lag för lag
LÄS MER: Alla artiklar om fotbolls-VM
LÄS MER: VM i tv – så sänds matcherna
LÄS MER: Alla trupper – spelare för spelare
LÄS MER: Resultat i fotbolls-VM – live och tabeller

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.