Sist i serien – nu agerar Eskilstuna United

Topptippade Eskilstuna United ligger sist i Damallsvenskan.

Nu agerar klubben och sparkar huvudtränaren Jonas Björkgren.

– Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, vi i styrelsen tillsammans med truppen såg ändå att det behövdes en förändring säger ordförande Anna Linnakallio till klubbens hemsida.

Följ ämnen i artikeln

De var på förhand tippade att sluta högt upp i tabellen – men efter en tung start och endast en seger på fyra matcher ligger Eskilstuna United för tillfället sist i tabellen.

Efter den tuffa våren med bland annat 9–0 förlusten mot FC Rosengård väljer nu klubben att sparka huvudtränaren Jonas Björkgren som ersätts av Magnus ”Munken” Karlsson.

Magnus "Munken" Karlsson har tidigare haft tränarroller i Eskilstuna City, samt Eskilstuna United och var även tränare tillsammans med Viktor Eriksson för Eskilstuna United A-lag 2010-2014.

Andra tränaren att få sparken

– Det finns aldrig ett optimalt tillfälle att byta tränare under en säsong, vi i styrelsen tillsammans med truppen såg ändå att det behövdes en förändring och när vi dessutom fann en bra lösning med Munken kändes det rätt att göra det nu, säger ordförande Anna Linnakallio.

Beskedet att sparka Jonas Björkgren kom inte som någon chock för spelarna.

– Jag skulle säga att det varken var väntat eller oväntat. Vi ligger sist i tabellen och har förlorat tre av fyra matcher säger Eskilstunas forward Mimmi Larsson när Sportbladet når henne.

Vems beslut var det att sparka Jonas Björkgren?

– Det är styrelsen som tagit beslutet men samtidigt har de haft en dialog med oss spelare.

Jonas Björkgren blir därmed den andre tränaren som får sparken då Linköping tidigare i veckan valde att gå skilda vägar med Marcus Walfridson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.