Spelarna: De tar hem guldet

TT
TT

Hammarbys starka start gör att över en tredjedel av spelarna i Sportbladets allsvenska enkät tror att laget håller hela vägen och vinner serien.

Men ännu fler tippar att AIK tar hem guldet i höst.

– Vi har inte nått upp till vår högstanivå än, säger Nabil Bahoui.

Hammarby leder serien med sex poäng efter åtta segrar och en oavgjord på sina nio första matcher. Laget har gjort hela 24 mål och har plus tolv i målskillnad. Inte sedan 1981, då Öster vann tio raka matcher, har ett lag fått en så bra start på allsvenskan.

Bajens fina start gör att nästan en tredjedel, 32,1 procent, av de svarande spelarna i Sportbladets enkät tror att laget i höst kommer att vinna allsvenskan för första gången sedan 2001.

– Kul att se att folk ändå börjar ge oss lite credd, jag håller med dem, säger Hammarbys Muamer Tankovic.

”Inte några enstaka matcher”

Men inför söndagens stekheta Stockholmsderby är det ännu fler allsvenska spelare – hela 44,6 procent av de svarande i enkäten – som tror att det blir AIK som får lyfta Lennart Johanssons pokal i höst.

– Folk tycker väl att vi ser bra och stabila ut. Att det inte är några enstaka matcher som vi har gjort det bra i, utan att vi har varit ett topplag i flera år. Men man ska inte tänka för mycket på hur det kommer att se ut efter 30 matcher, jag tror att man ska vara här och nu och fokusera på varje match. Att folk tror att vi kommer att vinna är ingenting jag lägger så stor vikt vid, säger mittfältaren Kristoffer Olsson.

Även Nabil Bahoui säger att det är fokus på nästa match som gäller.

– Vi har inte nått upp till vår högstanivå än, och ändå ligger vi där vi ligger. Så absolut, det ser ljust ut. Men vi måste fokusera, vara ödmjuka och ta en match i taget.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.