Publicerad:
Uppdaterad:

Ny seger för Örebro efter Igboananikes show

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

UPPSALA. Efter 4–2 mot Sirius är Örebro SK plötsligt trea i allsvenskan.

Nästa omgång väntar ett obesegrat Hammarby – och Nahir Besara hyllar tabellettan.

– De har fått oförtjänt lite press på sig faktiskt, säger Besara men tillägger:

– Nu ska de komma dit och förlora. Somebody’s zero has to go.

Det var ett rejält skadedrabbat Sirius som tog emot formstarka Örebro SK på Studenternas. Spelare som David Jarl och Jesper Arvidsson fanns inte tillgängliga, och den gedigna listan fylldes på än mer i 2–4-förlusten, lagets fjärde raka nederlag. 

Innan paus tvingades både Johan Eiswohld och Sam Lundholm lämna planen med vad som såg ut att vara lårproblem.  

– Vi har haft alla möjliga skador i Sirius genom åren, ett tag hade vi fem handfrakturer, säger tränaren Thomas Lagelöf och suckar.

– Men mjukdelsskador har vi däremot inte haft så mycket av. Det är helt nytt i år så någonting gör vi ju inte rätt, det är Kim (Bergstrand) och jag som är ansvariga så vi får försöka rannsaka oss själva och se vad vi kan hitta.

”Kennedy är en sniper”

Desto bättre går det för Axel Kjälls Örebro. Tre nya poäng innebär att laget går upp på en tredjeplats i den allsvenskan tabellen.

Varför tror du att det är så många som är förvånade över att ni ligger där ni ligger?

– Ingen aning, men det blir alltid spekulationer utifrån hur man tycker truppen ser ut och hur man har presterat tidigare år. Det är sådant folk runtomkring bygger sina förväntningar på, säger Kjäll.

– Vi har hela tiden vetat att vi har en stark grupp, många duktiga spelare, vi har fått en kontinuitet i laget. Alla har jobbigt jäkligt hårt, både spelare och ledare runt laget. 

I centrum under måndagen stod framför allt Nahir Besara och Kennedy Igboananike. Den sistnämndes skott styrdes i mål tidigt av Sirius-försvararen Tim Björkström. I den andra halvleken kvitterade Philip Haglund, men därefter hamnade Igboananike på målkontot igen och innan matchen blåstes av punkterade Besara slutresultatet till 4–2.

– Grejen var, jag var aldrig orolig. Jag sa det till våra backar också att om något lag ska göra mål på oss så måste de göra något jävligt bra, säger Nahir Besara.

– Jag vet att vi har så pass bra individuell skicklighet där framme att vi kan göra mål närsomhelst.

Som Kennedy Igboananike?

– Han är en sniper, det kallar jag honom hela tiden. Ge honom ett läge och han gör mål. Han kanske inte är invoterad i spelet så mycket men han jobbar hårt och är där när det kommer ett läge.

Varför tror du att det var så få som trodde på er inför säsongen?

– Det är bättre, då får vi jobba underifrån... Men det kanske beror på att vi inte har gjort det så bra de sista åren, tycker jag i alla fall. Vi har haft det inom oss men inte fått ut det på på samma sätt.

”Hammarby vinner SM-guld”

Nästa omgång väntar nuvarande tabellettan Hammarby, som än så länge inte har förlorat en match i allsvenskan.

Inte så konstigt, anser Nahir Besara.

– De är sjukt bra, sedan omgång ett har jag sagt att Hammarby förmodligen vinner SM-guld. Topp tre i alla fall, säger han.

– De har två spelare på varje position som är sjukt bra, så jag tycker att de har fått oförtjänt lite press på sig faktiskt. De är ett så pass bra lag, har bra publik och bra tränare. De har hela paketet, dem och AIK.

Antar då att det skulle kännas extra skönt att sätta dit dem?

– Ja, självklart. De ska komma dit och förlora. Somebody’s zero has to go, eller hur man nu säger.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: