Stängs av – för att ha sparkat en uggla

avPatrik Brenning

FOTBOLL

”Ville se om den skulle flyga”

Avstängd, bötfälld, kallad mördare och tvingad att be om ursäkt.

Det blev följderna för Deportivo Pereiras försvarare Luis Moreno efter att spelaren sparkat till en skadad uggla som låg på fotbollsplanen.

– Jag försökte inte att skada ugglan. Jag gjorde det för att se om den skulle flyga, säger Moreno enligt AP.

Den bisarra händelsen inträffade i den colombianska ligan under matchen mellan Deportivo Pereira och Atletico Junior. Hemmalaget Junior hade i vanlig ordning sin maskot inne på arenan men det var ingen ung kille iklädd en varm pälsdräkt. Istället har klubben en livs levande uggla som bor inne på stadion.

Sparkades av planen

Under matchen mot Deportivo Pereira skadade sig fågeln och landade nära hörnflaggan. Där träffades den sedan av en passning mellan Deportivos spelare varpå Luis Morena gick fram till fågeln.

Försvararen sparkade till ugglan som flög omkring tre meter ut från planen. Hemmapubliken blev rejält förbannad och skanderade ”mördare” åt Morena.

”Jag vill be om ursäkt”

Efter händelsen har Morena nu stängts av från laget av klubbens president Francisco Javier Lopez. Spelaren riskerar också ytterligare straff från landets fotbollsförbund.

– Jag vill be om ursäkt till fansen. Jag försökte inte att skada ugglan. Jag gjorde det för att se om den skulle flyga, säger Moreno enligt AP.

Ugglan vårdas hos en veterinär för en mindre fraktur på höger ben men uppges ha klarat sig undan allvarliga skador.