”Självklart guld 2012”

avRobert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

Mutumba tror på revansch – och sportchefen redo värva

HELSINGBORG. Trots allsvenskt silver och Bangura-miljonerna – AIK har sparkrav även under 2012.

Men nu öppnar sportchefen Jens T Andersson för att de kan lätta vilket skulle kunna betyda nyförvärv som J-Södras Branimir Hrgota, 18.

– Vi ska ha det mötet i dag, avslöjar han för Sportbladet.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
TALA ÄR SILVER ..? Martin Mutumba tar emot silvermedaljen från fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell. Men nästa år är det SM-guld som gäller för AIK – i alla fall om man ska tro Mutumba. ”Det finns inget annat”, säger han.

Helsingborg firade förstås mest men även AIK jublade på Olympia i går.

1–1 innebär stora silvret, 300 000 kronor extra i placeringsbonus jämfört med en tredjeplats och chans att slippa första kvalrundan till Europa League i sommar.

– Om Helsingborg vinner cupen kliver vi in i Q2, säger Jens T Andersson.

”Satsar på unga”

Som silvermedaljör finns förstås bara en målsättning kommande säsong: SM-guld. Men det krävs en Martin Mutumba för att säga det.

– Självklart. Det finns inget annat. Men om jag hade spelat på topp från början, då hade vi vunnit hela skiten redan i år. Det är helt sant. Jag är hundra procent säker på det, säger Mutumba.

Jens T Andersson beskriver hur AIK ska ta nästa steg:

– Vi satsar på unga spelare med hög potential. Den linjen viker vi inte ifrån. Men ska du lyckas måste du ha mixen med etablerade spelare. Att Milosevic och Banguras lyckats så bra handlar väldigt mycket om de äldre också. Har du inte mixen funkar det inte. För att behålla spelare, göra kontraktsförlängningar och eventuellt ta in nya spelare behövs ekonomi.

Viktiga två år väntar

– Diskussionerna från nu kommer att handla om hur vi ska förhålla oss till 2012 som hänger ihop med 2013. De diskussionerna startar i morgon (läs: i dag), säger Jens T Andersson.

Han menar att närmaste två åren är några av de viktigaste i klubbens historia.

– Jag hoppas att sparkraven inte blir lika tunga. Det är två otroligt viktiga år i klubbens historia: avsluta på Råsunda på ett bra sätt, komma in på nya arenan på ett bra sätt. Det ska man inte underskatta för att dra publik i framtiden, säger Jens T Andersson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM