Stämmer Red Bull och bar på 132 miljoner

FOTBOLL

Davies kräver ersättning efter bilolyckan

Charlie Davies missade fotbolls-VM och ådrog sig allvarliga skador i bilolyckan som kostade en person livet.

Nu stämmer 25-åringen, med ett förlutet i Hammarby, dryckesmärket Red Bull och en nattklubb på motsvarande 132 miljoner kronor.

Amerikanen anser att de har en skuld i olyckan då de serverade den berusade föraren alkohol.

Den var i oktober 2009 som Charlie Davies var inblandad i den allvarliga bilolyckan. 25-åringen ådrog sig blödningar i hjärnan och ansiktet, en brusten urinblåsa och frakturer i ansiktet, på revbenen, benen och armbågen.

”Märkbart berusad”

En passagerare omkom och föraren, som var berusad vid olyckstillfället, dömdes senare till två års fängelse. Nu fortsätter det rättsliga efterspelet.

Enligt Washington Post stämmer nu Davies dryckesmärket Red Bull och ägaren till en nattklubb i Washington. Davies ska, tillsammans med de två kvinnorna (föraren och den omkomna passageraren), ha besökt nattklubben där Red Bull ordnade en privat fest på olycksnatten.

Enligt stämningsansökan ska föraren till bilen då ha serverats alkohol trots att hon redan var ”märkbart berusad”. Något som är mot lagen i Washington.

”Red Bull hade ett ansvar att ha kontroll över försäljningen och serveringen av alkoholhaltiga drycker till en redan berusad person eller en person som ser ut att vara berusad”, står att läsa i stämningsansökan enligt Washington Post.

”Måste acceptera sitt ansvar”

Enligt densamma har olyckan skadat Davies karriärmöjligheter inom fotbollen, kostat honom ”lidande och fortsatt lidande och stor smärta fysiskt och mentalt”. 25-åringen pekar också på att olyckan gjorde att han missade VM-slutspelet 2010 i Sydafrika.

– Det finns inget som kan ge Charlie Davies tillbaka chansen han hade att representera USA i VM. Bara att han spelar fotboll igen är ett bevis på hans styrka, säger Davies advokat Jon Pels till Washington Post.

– Det här är ytterligare ett exempel på hur rattfylleri kan döda och orsaka skador. Barer måste acceptera sitt ansvar att kontrollera ett sådant här event, säger Pels.

Varken Red Bull eller nattklubben i fråga ville ge några kommentarer till Washington Post. Davies spelar numera för DC United i den amerikanska ligan.