Liverpool blåsta av offside-mål

FOTBOLL

Meireles mål räckte inte

Nye skyttekungen Raul Meireles hittade återigen nätet men Liverpool fick bara med sig en poäng från hemmamatchen mot Wigan.

Steve Gohouris kvittering till 1-1 kommer dock att bli omdiskuterat då ytterbacken stod offside när han rakade in 1-1 efter 65 minuter.

Wigan slog ett inlägg från höger som Antolin Alcaraz nickskarvade mot den bortre stolpen. Där dök Steve Gohouri, från offside-position, upp och rakade in Wigans kvitteringsmål borta mot Liverpool. Domare friade dock och målet blev matchens sista.

En tung smäll för Liverpool som lyft sig i tabellen efter katastrofstarten av säsongen och nu jagar en Europa-plats till nästa år. Det managern Kenny Dalglish kan ta med sig är att han har hittat en ersättare till Fernando Torres.

Hittat Torres ersättare

Men det handlar inte om Luis Suarez som spelade från start eller Andy Carroll som fortsatt är skadad. Suarez hade visserligen en frispark i ribban men det var istället mittfältaren Raul Meireles som återigen hittade målet.

27-åringen har oväntat nog tagit över rollen som skyttekung efter Torres avsked. Målet var portugisens femte på de sex senaste matcherna osannolikt nog från platsen på mittfältet.

Men det räckte alltså bara till en poäng efter Wigans omdiskuterade kvittering.

ARTIKELN HANDLAR OM