Här kopierar han de Jong

FOTBOLL

”Domaren var hård”

1 av 6 | Foto: VIASAT FOTBOLL

Först brutalt nedsparkad sedan matchhjälte. Real Madridstjärnan Karim Benzema var i centrum när Frankrike besegrade Brasilien med 1-0.

VM-finalrepris var temat för kvällen när Frankrike besegrade Brasilien med 1-0 på Stade de France. Matchen i sig var alltså en repris på VM-finalen 1998, men det var en annan, nyare, VM-finalhändelse som man mindes och drog paralleller till efter matchen.

Den Brasilianske mittfältaren Hernanes misstajmade en nedtagning och kopierade i stället Nigel De Jongs brutala nedsparkning på Xabi Alonso i VM-finalen. Offer den här gången Karim Benzema. I VM-finalen klarade sig Holländaren med gult kort, men här tvekade inte den tyske domaren Wolfgang Stark utan visade Laziomittfältaren det röda kortet direkt.

”Lättare med elva mot tio”

Men Hernanes landsman David Luiz tyckte att det var väl tufft med rött kort:

– Oturligt nog var domaren väldigt hård mot Hernanes. Det röda kortet påverkade oss väldigt mycket men vi kämpade hårt ända till slutet.

Frankrikes förbundskapten Laurent Blanc kommenterade inte själva sparken utan bara faktumet att Frankrike fick spela med en man mer:

– Det är lättare med elva mot tio. Det är mycket mer ytor och brasilianarna var tvungna att spela med en på topp och då är de självklart inte lika farliga.

Karim Benzema kom tillbaka starkt efter den hårda sparken och avgjorde matchen i andra halvlek. Efter fint förarbete och inlägg av Jérémy Menez på högerkanten kunde Realstjärnan stöta in segermålet från nära håll bakom Julio César.

Brasilien hade under hela matchen oerhört svårt att skapa någonting framåt och efter utvisningen blev det än svårare. I stället var det Frankrike, och då främst matchens lirare Karim Benzema, som hade flera chanser att utöka ledningen.