Tevez portad från landslaget

FOTBOLL

”För dålig attityd”

Carlos Tevez fick ingen plats i Argentinas landslagstrupp till kvällens match mot Portugal.

Enligt argentinska fotbollsförbundets president beror det på att stjärnan tackade nej till förra landskampen mot Brasilien och sedan spelade för Manchester City fyra dagar senare.

– Den attityden togs inte emot väl av coacherna, säger Julio Grondona till Radio Pop enligt ESPN.

Argentinas förbundskapten Sergio Batista petade Carlos Tevez till landskampen mot Portugal utan någon förklaring. Nu avslöjar alltså det argentinska fotbollsförbundets president varför 27-åringen inte fick någon plats. Allt beror enligt Julio Grondona på att Tevez nobbade spel mot Brasilien senast på grund av en påstådd skada.

Maradona trogen

– Jag tror att Tevez frånvaro beror på hans attityd när han inte kom och spelade (mot Brasilien) och kort därefter spelade för sin klubb. Den attityden togs inte emot väl av coacherna, det hade varit mycket lättare att berätta att han inte ville komma, säger Julio Grondona till Radio Pop enligt ESPN.

Rykten i Argentina har gjort gällande att petningen berott på att Tevez stod nära förre förbundskaptenen Diego Maradona och fortfarande var honom trogen. Det förnekas dock kraftigt av Grondona.

– Tevez frånvaro har inget med Maradona att göra. Det vill jag göra kristallklart.