”Sjukaste jag hört”

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

Schelin chockad över hyllningen från artisten

Sinsheim. Man snor inte en dans obemärkt.

När franska artisten Moussier Tombola såg hur svenskorna firade efter hans koreografi spelade han in en film, som han via Sportbladet förde fram till landslaget.

Om han är sur?

– Lotta Schelin, jag älskar dig! säger han.

Inget svenskt mål har fått större genomslag än firandet efteråt. Spelarna har hoppat låtsashopprep, snurrat och viftat. Många svenskar har undrat över var koreografin kommer, men en fransk man har hela tiden förstått.

Det var ju Moussier Tombola som uppfann stegen.

Dansen heter Logobitombo och var en fransk rikshit i fjol. Den exporterades till svensk fotboll genom Lotta Schelin, som har instruerat de andra.

”Vill se dans”

När Sportbladet når den franska artisten förstår han syftet. Han har under VM hänförts av Sverige och vill visa sin uppskattning. Då spelar det ingen roll att de i dag kan skicka hem hans Frankrike medaljlösa.

– Det är svårt att önska att Sverige ska vinna, det vore enklare om de mötte Italien eller Japan. Men jag vill se dans i matchen, säger Moussier Tombola.

Framåt kvällen skickar han en film som Sportbladet vidarebefordrar till landslaget. I den skiner det igenom hur imponerad han är.

– Jag ger en stor, stor, stor hyllning till hela laget, och även en speciell hälsning till Lotta Schelin. Lotta Schelin – jag älskar dig!

säger artisten och avslutar med en teatralisk mim till svenska nationalsången.

”Fantastiskt”

I går kväll visade presschefen Staffan Stjernholm filmen för bland andra Lotta Schelin. När hon fick reda på att den existerade sken hon upp. Att säga att hon blev rörd är fel, men hon verkade omtumlad. Hon skrattade.

– Det var det sjukaste jag har hört. Jag fattar ingenting, säger hon.

– Fy fan vad roligt. Vad ska man säga? Det är fantastiskt. Det är kul.