Anderson frälste Manchester United

FOTBOLL

Pressat – men vann ändå

Manchester United var pressat.

Norwich hade friläge och stolpskott.

Men serieledaren vann ändå – och behåller serieledningen.

– De gjorde det svårt för oss, säger Danny Welbeck.

Mäktiga serieledaren Manchester United hemma mot den lilla nykomlingen Norwich.

Det låter kanske som en enkel match för hemmalaget.

Så blev det inte. Manchester United hade stora problem mot "Kanariefåglarna", som hade ett par riktigt fina lägen.

Missade friläge

Bland annat kom Anthony Pilkington fri med den Premier League-debuterande målvakten Anders Lindegaard efter 65 minuter, men avslutet blev totalt misslyckat och gick utanför.

Två minuter senare hände det som så ofta händer på Old Trafford: Manchester United gjorde mål.

En vänsterhörna gick till Phil Jones vid straffområdeskanten. Jones nickade fram till Wayne Rooney som skarvade bollen vidare. Där fanns brasilianaren Anderson som nickade bollen över målvakten John Ruddy och in i mål.

Stolpskott

Det målet blev något matchavgörande, men Norwich var nära att kvittera. Detta med en dryg kvart kvar att spela, då Antony Pilkington sköt ett skott som styrdes via Andersons axel i Lindegaards ena stolpe.

Mot slutet försökte Norwich trycka upp laget, men istället lyckades Manchester United via ett snabbt anfall göra 2–0 genom Danny Welbeck efter 86 minuter.

– De var kompakta bakåt och gjorde det svårt för oss, men till slut fick vi det där målet, säger Welbeck i en tv-intervju.

I och med segern behåller Manchester United sin serieledning, på lika många poäng men med bättre målskillnad än lokalkonkurrenten Manchester City.

ARTIKELN HANDLAR OM