AIK vill spela på Swedbank Arena

avJonathan Ekeliw

Efter alla turer – nu
vill klubben flytta till
nya nationarenan

Här är AIK:s kovändning.

Klubbens arenapanel vill att laget spelar sina hemmamatcher på Swedbank Arena från och med 2013.

Det skriver AIK i ett pressmeddelande.

Det första spadtaget togs i december 2009 och nästa år planeras Swedbank Arena i Solna stå klar.

I samma veva är det tänkt att Råsunda Stadion ska rivas – och med det har arenabolaget kallt räknat med att AIK flyttar till den nya nationalarenan.

Men hittills har Solnaklubben konsekvent tackat nej.

Tills nu.

Efter att bland annat ha hotat med att flytta till den nya Stockholmsarenan vid Globen och även undersökt möjligheten att bygga en egen arena i Sundbyberg, skriver AIK i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen att klubben har för avsikt att flytta till Swedbank Arena från och med 2013.

”Helhetsbedömning”

”Efter ett mångårigt arbete har AIK Fotboll via en utsedd Arenapanel tillsammans med styrelserna i AIK Fotboll AB och AIK Fotbollsförening nått fram till en gemensam rekommendation avseende val av hemmaarena från 2013”, står det i pressmeddelandet.

”Rekommendationen är baserad på en helhetsbedömning med de ekonomiska och sportsliga förutsättningarna som avgörande beslutskriterier. Gruppens rekommendation är att AIK Fotbolls hemmaarena från 2013 för herrarnas A-lag blir Swedbank Arena.”

På fredag ska AIK hålla en presskonferens angående Swedbank Arena och i oktober har klubben kallat till ett extrainsatt medlemsmöte för att avgöra frågan.

ARTIKELN HANDLAR OM