”Det skulle svida att lämna Solna”

Men fem miljoner kronor talar för en flytt till Söder

AIK:s fans ser ut att få åka till Gullmarsplan för att se sitt lag spela på hemmaplan.

Något som inte ses som optimalt bland supportrarna.

– Det skulle svida att lämna Solna, säger Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson.

AIK kan komma att spela på Söder de närmaste åren. AIK:s arenagrupp anser att Stockholmsarenan passar klubben bättre än Swedbank Arena.

Solnaklubben skulle tjäna fem miljoner kronor mer på att spela vid Gullmarsplan.

Vid årsmötet den 8 mars ska rekommendationen diskuteras.

– Solna är väldigt förknippat med AIK, men det är inte hugget i sten att vi ska spela där. Om det är en bättre affär att vara på Stockholmsarenan en kortare tid så ska vi göra det, säger Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson till Sportbladet.

– Men det skulle svida att lämna Solna.

Hur tror du fansen reagerar?

– Vi har en bra dialog kring det här. Vi gör det här tillsammans, alla kommer att vara införstådda med vad som gäller när vi väljer arena. Men det är mycket känslor involverade i det här och alla har rätt till en åsikt.

– Jag tror att merparten vill spela i Solna, men pengarna är en stor del i det här. Vi har gått back i fem-sex år och det här är något som kan utveckla vårt lag. Vi vill ju spela i Europa igen.

Stockholmsarena i Solna

Daniel Wilhelmsson anser att arenagruppen har gjort ett fantastiskt jobb. Klubben har skickat ut en enkät till alla årskortsinnehavare där de undersöker vilken arena de kan tänka sig.

– Den arenan där vi kan sälja flest årskort och supportrarna vill gå till borde vinna. En Stockholmsarena i Solna vore optimalt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN