Erkänner: Röda kortet felaktigt

FOTBOLL

FA friar Rodwell

Evertons möjligheter i derbyt mot Liverpool spolierades när domaren Martin Atinson visade ut Jack Rodwell.

Nu friar det engelska fotbollsförbundet (FA) 20-åringen som slipper den automatiska avstängningen.

– Jag tror inte att någon i den här världen ansåg att det var en utvisning, sade Evertons manager David Moyes enligt The Guardian.

Det var efter bara 23 minuter som Evertons Jack Rodwell fick syna det röda kortet i derbyt mot Liverpool. 20-åringen tacklade Luis Suarez och blev utvisad direkt.

– Det förstörde hela matchen. Jag hade blivit besviken om det blivit frispark och om han fått gult kort hade man sagt ”vad var det där för?” Jag tror inte att någon i den här världen ansåg att det var en utvisning, sade Evertons manager David Moyes enligt The Guardian.

”En klen tröst”

Nu får Moyes och Rodwell rätt. FA häver den automatiska avstängningen på tre matcher efter att Everton överklagat utvisningen. Det innebär att förbundet ger kritikerna rätt i att det inte borde ha varit något rött kort.

– Vi välkomnar det korrekta beslutet av FA men det är självklart en klen tröst för de 37 000 Everton-supportar som fyllde Goodison i lördags för att se 2-0-förlusten, säger Evertons vd Robert Elstone till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM