”Polisen sköt mig med elpistolen”

Publicerad 2011-06-19

Skandal i ryska ligan

FC Zenits Danko Lazovic säger att han attackerades efter matchen.

Zenit vann med 2–0 mot Volga i går.

Men det är inte det eftersnacket har handlat om.

Istället har det handlat om Danko Lazovic. Zenit-spelaren säger sig ha attackerats av polisen efter matchen.

– Han sköt mig i ryggen med sin elpistol, säger han.

Danko Lazovic var i allra högsta grad inblandad i Zenit St Petersburgs 2–0-seger mot Volga Nizhny Novgorod i går i den ryska ligan. Han spelade fram till Alexander Kerzhakovs 1–0-mål.

Men det är en incident efter matchen, där det var stökigt på läktaren, som har dominerat eftersnacket. Lazovic påstår sig nämligen ha attackerats av en polis, som han påstår har skjutit honom med sin elipistol.

– Jag gick bara för att ge min tröja till supportrarna efter matchen, då en polisman dök upp bakom mig och sköt mig i ryggen med sin elpistol. Jag vet inte varför det hände. Kanske trodde han att jag var en av supportrarna. Ibland gör folk riktigt hemska saker, säger han till Zenits hemsida, och berättar sedan om sina känslor vid incidenten:

Polisen förnekar

– Det var en märklig känsla. Det är helt otroligt att den här sortens saker kan inträffa vid idrottsevenemang, men här – i Ryssland – är tydligen allt möjligt.

Vicepolisen i regionen Nizhny Novgorod, Andrei Shmonin, förnekar dock att Lazovic ska ha beskjutits.

– Kravallpolisen stod mellan spelarna och supportrarna med uppsträckta armar. Han hade en elpistol i sina händer, men den användes inte, säger han enligt rysk media, och säger att det skulle ha synts tydligt om Lazovic hade attackerats.

– En elpistol lämnar särskilda märken. Först och främst en brännskada. Om han hade använt en elpistol mot honom så skulle han ha fått väldigt ont, säger han enligt ryska Sport Express.