”De har kallat mig zigenare”

FOTBOLL

Zlatan om psykningarna

Zlatan Ibrahimovic missade derbyt mot Inter efter att ha tappat humöret och slagit till en motspelare.

Nu avslöjar 29-åringen hur långt vissa försvarare går i försöken att få honom ur balans.

– Vissa har sagt saker om min familj – de har kallat mig zigenare, säger Ibrahimovic till Four Four Two.

Magasinet Four Four Two har gjort en intervju med Zlatan Ibrahimovic till sin serie om hur du blir lika bra som proffsen. Svensken ger där tips till läsarna om hur de ska bli den perfekta targetspelaren på fotbollsplanen.

”Ett ansvar mot laget”

Men 29-åringen berör bland annat hur han har lärt sig att hantera psykningar från motspelare. Ibrahimovic gjorde sig känd för sitt heta humör redan i tidigt ålder och missade derbyt mot Inter nyligen efter en ful eftersläng.

– Vissa försvarare försöker störa dig, psykiskt och verbalt. Vissa har sagt saker om min familj – de har kallat mig zigenare. Min mamma är från Kroatien och min pappa från Bosnien. Jag föddes i Sverige och känner mig 100 procent svensk, men det bryr de sig inte om. Men jag blir inte så upprörd längre, säger Zlatan.

– Nyckeln är att fokusera på vad du ska göra i matchen, inte vad de andra säger. En annan sak du måste komma ihåg är att du har ett ansvar mot laget att inte reagera. Om du tänker på att det är en del av ditt jobb att inte reagera så kan det hjälpa dig.

”Måste vara beredd på allt”

Samtidigt är det inte alla försvarare som använder sig av fula knep. Zlatan hyllar i intervjun Milan-legendaren Paolo Maldini och lagkamraten Alessandro Nesta som föredömen.

– Många försvarare drar i dig eller knuffas. Du måste vara beredd på allt och inte underskatta dem. De gör sådana saker för att de är svaga och du är stark. Men en fantastiskt försvarare sjunker inte till den nivån utan spelar regelrätt. Paolo Maldini och Alessandro Nesta är tuffa motståndare men jag respekterar verkligen dem.

ARTIKELN HANDLAR OM