”Spelade på 60 procent”

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

Banguras skada förvärrades under natten – hjälte ändå

Skadan har spritt sig till höften.

Efter en förfärlig natt kunde Mohamed Bangura bara ge 60 procent mot Malmö, men det var nog för att sänka mästarna.

– Inför matchen var jag riktigt rädd. Jag trodde inte att jag skulle klara det, säger han.

Foto: RADARPAR Teteh och Mohamed Bangura jublar tillsammans efter 1–0-målet mot Malmö. Mohamed, till höger, var nära att missa matchen på grund av skada.

Mohamed Bangura haltade bort från AIK:s sista träning inför mötet med Malmö. Sedan krocken med Ivan Turina i torsdags hade han haft svårt att stanna, sa han. Höger skenben värkte.

Situationen förvärrades på natten.

– Jag var riktigt stel. Smalbenet var okej, men uppe i höften stramade det. Det kändes inte som att jag skulle kunna spela, säger han.

Hade svårt att skjuta

Rädslan fanns kvar på morgonen. Det spände och värkte på höger sida av höften, så Mohamed Bangura åkte till samlingen med grava tvivel på att det skulle hålla.

– På morgonen sa jag till läkarteamet, de var fyra stycken, att de skulle undersöka noggrant och ge extra massage. Annars var det kört, säger han.

Bangura höll sig i från smärtstillande, men massagen fick stramningarna att släppa lite. På uppvärmningen hade han svårt att skjuta med högern, ändå var han målmedveten.

Han skulle spela.

– Jag försökte tänka på annat, fast inför matchen var jag riktigt rädd. Jag trodde inte att jag skulle klara det, men sa till tränaren att jag ville gå ut och ”döda” motståndarna. Går jag ut kan de bli chockade och det kan vi utnyttja. Jag ville lägga smärtan bakom mig och det lyckades jag med, säger han.

Fumlade

Väl på planen tog det en kvart. Sedan fumlade Malmös mittbackar Markus Halsti och Daniel Andersson i eget straffområde. Bollen dök upp framför Mohamed Banguras fötter och han satte den måltjuvsvant i högerhörnet.

1–0 stod sig halvleken ut och la grunden för 2–0-segern. Mohamed Bangura var nöjd efteråt, framför allt eftersom han spelat 90 minuter utan att vara i topptrim.

”Var inte 100%”

– Den här matchen var jag inte 100 procent. Den här matchen var jag 60, säger han.

Du hade bara gjort två mål i allsvenskan. Vad betydde det här?

– Det är inte överraskande för mig att jag gör mål. Det är inte ”wow, wow!”. Men ibland försvinner målet, då måste du hitta det.

ARTIKELN HANDLAR OM