Svart dag för tränare i Spanien och Tyskland

Av: Pierre Wingren

Publicerad:
Uppdaterad:

Både Osasunas och Mönchengladbachs tränare får sparken efter förlust

Camacho får gå.
Foto: scanpix
Camacho får gå.

Endast en vinst på elva matcher och inte en enda bortavinst på 21 matcher.

Då får Osasuna-tränaren lämna sin post.

I Tyskland slirar traditionsklubben Borussia Mönchengladbach och efter gårdagens förlust sparkas Michael Frontzeck.

År 2008 tillsattes Jose Antonio Camacho som ny tränare för bottenlaget i La Liga. Han ersatte då Jose Angel Ziganda och klarade av att ta laget till en femtonde plats. Nu meddelar Osasuna på sin hemsida att klubben valt att sparka sin tränare efter gårdagens förlust.

Säsongen 2010 tog Camacho laget till en tolfte plats i spanska ligan, och då växte förhoppningarna bland supportrarna. Tränaren som tidigare varit i Real Madrid och ansvarig för det spanska landslaget har dock misslyckats fatalt denna säsong.

När laget under söndagen gästade Real Sociedad föll Camachos gäng med 1-0 och dalade i tabellen. Nu befinner sig laget på nedflyttningsplats.

Ersättare snart klar

Gårdagens match var droppen som fick bägaren att rinna över. Jose Antonio Camacho är nu arbetslös och får söka sig om efter en ny klubb.

Osasuna meddelade på sin hemsida att en ersättare kommer att presenteras inom kort. Spekulationer i spansk press gör gällande att den arbetslöse Jose Luis Mendilibar tar över efter Camacho.

Mendilibar sparkades av sin förra klubb Real Valladolid i februari 2010.

Frontzeck tvingas bort

Även Borussia Mönchengladbach i tyska Bundesliga meddelar att de har sparkat sin tränare. Laget har varit cementerat i botten av tabellen och till sist tog klubbledningens tålamod slut.

Under söndagen spelade man mot bottenkonkurrenten St. Pauli och förlorade med 3-1. Det var den åttonde förlusten på tio matcher och Mönchengladbach befinner sig längst ner i Bundesliga. Laget har endast spelat in 16 poäng på 22 matcher och har därmed sju poäng upp till säker mark. Som om inte det vore nog är målskillnaden usel – minus 24.

– Jag kan förstå att klubben vill testa sista möjligheten, säger Michael Frontzeck till tidningen Bild.

Flera tyska medier skriver att Hertha Berlins förra tränare Lucien Favre kommer att presenteras som ny tränare för klubben.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN