Sverige frälsta – av supertavla

avPatrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Tappade in Toivonens distansskott

Sverige var pressat i inledningen mot Moldavien.

Då drog Ola Toivonen till från distans och fick se målvakten Stanislav Namasco tappa in bollen i eget mål.

– Jag fick en bra träff, bollen gick åt vänster först och ändrade sedan riktning åt höger och målvakten blev lite ställd tror jag, säger Toivonen i TV3.

Moldavien var det klart bättre laget de första tio minuterna i EM-kvalet mot Sverige. Alexandru Suvorov var också bara centimeter från att ge hemmalaget ledningen när han sköt ett stenhårt skott i ribban efter bara sex minuter.

Sköt från distans

Sedan frälstes Sverige av ett tungt långskott och en för Moldavien ännu tyngre målvaktstavla.

I den elfte minuten spelade Daniel Majstorovic upp bollen, förbi mittfältet, till Ola Toivonen på offensiv planhalva. 24-åringen tog emot passning, drev fram bollen några meter och drog sedan till från distans. Ett tungt skott som dock gick rakt mot målvakten Stanislav Namasco.

Men Namasco, jämngammal med Toivonen, gjorde ett stort misstag och tappade in bollen i eget mål. En drömstart för Sverige som så långt in i matchen var pressat.

”Jättebra passning”

– Det är en jättebra passning av Daniel som gör att jag kunde vända upp. Jag fick en bra träff, bollen gick åt vänster först och ändrade sedan riktning åt höger och målvakten blev lite ställd tror jag, säger Toivonen i TV3.

Sverige vann matchen med 4-1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM