Rear ut Shaaban

Uppdaterad 2018-08-20 | Publicerad 2008-01-29

Fredrikstad har inte hört av Hammarby sedan före jul. Nu kan den norska klubben tänka sig att släppa Rami Shaaban billigare än tänkt.

– Affären har dragit ut väldigt på tiden, klart att detta underlättar, säger Bajens presschef Urban Rybrink.

Följ ämnen

Sportbladet erfar att Fredrikstads prislapp på Shaaban ligger på fem miljoner svenska kronor. Men nu kan alltså den norska klubben tänka sig att omformulera beloppet. Så här säger klubbens sportchef Per Morten Hauge till Sportbladet:

– Det är inte omöjligt att vi gör värderingen att det är bättre att sänka priset lite nu och få till en affär än att låta honom gå gratis som Bosman i höst. Men Hammarby har inte varit i kontakt med oss sedan före jul och lär ju höra av sig om de vill att affären ska gå i lås.

”Ser till total kostnad”

Urban Rybrink, presschef i Hammarby Fotboll:

– Jag kan absolut förstå resonemanget, det är en situation alla klubbar hamnar i förr eller senare. Och det är klart att vi kommer trycka lite på den här punkten när slutförhandlingarna inleds. Rybrink fortsätter:

– Det skulle självklart underlätta för oss om affären blev billigare, men det gör inga enorma skillnader eftersom vi måste se till den totala kostnaden.

Något annat som kan tala för att Fredrikstad väljer att sänka priset på Rami Shaaban är att klubben har två norska ungdomslandslagsmålvakter som flåsar den äldre svensken i nacken:

20-åringarna Lasse Staw och Erik Mellevold Bråthen. En snabb affär skulle innebära ett par sköna miljoner och en ledig målvaktsplats för ungdomarna att slåss om.

Följ ämnen i artikeln